szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Novák Előd egy 15 méteres tűzoltólétrára állva távolította el a szimbólumot. A rendőrök végül előállították.

Eltávolította a szivárványos zászlót a budapesti városházáról a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, Novák Előd, akit ezért a rendőrség előállított – közölte a párt vasárnap az MTI-vel.

Azt írták, hogy szerintük ennek a "családellenes jelképnek" nincs helye az utcán, annál is kevésbé a fővárosi önkormányzat homlokzatán, ezért Nagy Attila fővárosi elnök és más aktivisták segítségével Novák Előd egy 15 méteres tűzoltólétrára állva leszedte "az oda nem illő textíliát", és kukába dobta.

A zászlót a közleményben "szivárványos rongyként" is említette a Mi Hazánk Mozgalom.

A párt közleményében úgy fogalmaz, hogy a fővárosi közterület-felügyelet munkatársai először még visszaszerezték a lobogót egy közeli szemetesből, ám Novák Előd "kicselezve az időközben a helyszínre érkező rendőröket, az egyenruhások gyűrűjéből egy nagy futással ismét méltó helyére, egy, a városházától távol eső kukába dobta, majd visszasétált a tűzoltólétráért, s ekkor állították elő".

A Mi Hazánk szerint szégyen, hogy éppen száz évvel azután, hogy Horthy Miklós kormányzó megszabadította vörös rongyaitól a fővárost, Karácsony Gergely (főpolgármester) nemcsak azt a szellemiséget hozza vissza, hanem a többségi, jóérzésű magyar embereket provokálja egy ilyen emberiségellenes zászlónak a megjelenítésével"

– áll a közleményben.

A Mi Hazánk Mozgalom szerint "a garázdaság definícióját is kimeríti a homoszexuális propagandasorozat idei logója". Ezzel a Szent Korona szivárványos ábrázolására utaltak.

Múlt héten Fradi-szurkolók szaggatták le a szivárványos zászlót a ferencvárosi városháza épületéről, de az önkormányzat egy másik zászlóval pótolta azt.

A Főpolgármesteri Hivatal homlokzatára augusztus 14-én került ki az LMBTQ közösség zászlaja, a rendszerváltás óta először. Budapesten hagyományosan a nyárnak ebben az időszakában tartják a Budapest Pride Felvonulást, de idén csak fesztivál lesz kisebb eseményekkel a koronavírus-helyzetre tekintettel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Akár tíz évet is kaphat egy orvos, aki hálapénzt fogad el

Akár tíz évet is kaphat egy orvos, aki hálapénzt fogad el

Szlávik János szerint nem szabad fanyalogni, amiért egy oltóanyag keletről származik

Szlávik János szerint nem szabad fanyalogni, amiért egy oltóanyag keletről származik

Nem mindig a vásárló jár jól az új jótállási szabályokkal

Nem mindig a vásárló jár jól az új jótállási szabályokkal