szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A krónikus légúti betegségben szenvedők légúti irritációt, légzési nehézséget, köhögést tapasztalhatnak.

19 településen kifogásolt a levegő minősége a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) felmérése szerint.  Budapest, Ajka, Veszprém, Komló, Százhalombatta, Tököl, Dorog, Esztergom, Vác, Szolnok, Kecskemét, Eger, Salgótarján, Putnok, Kazincbarcika, Oszlár, Nyíregyháza, Debrecen, Hernádszurdok településen magas a levegő ózontartalma.
A tisztifőorvosi Facebook-oldalon korábban azt írták: nyáron a déli, kora délutáni órákban magas az ózon koncentrációja, emiatt a krónikus légúti betegségben szenvedők légúti irritációt, légzési nehézséget, köhögést tapasztalhatnak.
Ezért az asztmában vagy más légzőszervi betegségben szenvedőknek nem javasolják, hogy az érintett településeken ebben a napszakban intenzív fizikai tevékenységet végezzenek a szabadban.

Tizenkilenc településen kifogásolt a levegő minősége a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) felmérése szerint. A szervezet honlapján található térkép azt mutatja, hogy a következő városokban túl magas a levegő ózontartalma: Budapest, Ajka, Veszprém, Komló, Százhalombatta, Tököl, Dorog, Esztergom, Vác, Szolnok, Kecskemét, Eger, Salgótarján, Putnok, Kazincbarcika, Oszlár, Nyíregyháza, Debrecen, Hernádszurdok.

A tisztifőorvosi Facebook-oldalon korábban azt írták: nyáron a déli, kora délutáni órákban magas az ózon koncentrációja,

emiatt a krónikus légúti betegségben szenvedők légúti irritációt, légzési nehézséget, köhögést tapasztalhatnak.

Az asztmában vagy más légzőszervi betegségben szenvedőknek nem javasolják, hogy az érintett településeken ebben a napszakban intenzív fizikai tevékenységet végezzenek a szabadban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
367 forintba kerül egy euró

367 forintba kerül egy euró

Több Trabant van forgalomban Németországban, mint Tesla

Több Trabant van forgalomban Németországban, mint Tesla

Autót lopott születésnapjára egy 15 éves fiú, az árokban kötött ki - videó

Autót lopott születésnapjára egy 15 éves fiú, az árokban kötött ki - videó