Tetszett a cikk?

Mit kellene csinálnia az ellenzéknek, miben volt igaza Orbán Viktornak – erről szól a hvg.hu e heti közéleti podcastja, a Fülke, melynek vendége Hont András. A beszélgetést péntek kora délután, a határzár részleteinek bejelentése előtt rögzítettük.

Bár a közvélemény-kutatási adatok szerint egy közös ellenzéki listával megközelíthető a Fidesz, nagy kérdés, hogy legyőzhető-e. Hont András, a HVG publicisztikai rovatának vezetője szkeptikus, azt mondja, a Fidesz legyőzéséhez semmi köze annak, amit az ellenzék csinál (amely nemrég megállapodott abban, minden egyéni választókerületben közös jelöltet indít a 2022-es választáson. A listáról azonban még nincs megállapodás, ahogy a miniszterelnök-jelöltről sem. A HVG e heti számából kiderült, Gyurcsány Ferenc DK elnök nem tartja kizártnak, hogy Dobrev Klárát indítják a miniszterelnök-jelölti előválasztáson).

A Fidesz vagy megbukik egy választás előtt, és a választás már csak romeltakarítás lesz, vagy ebben a rendszerben, amit saját képére fabrikált, amit ő üzemeltet, amit ő felügyel, újra és újra nyerni fog

– mondja Hont. Az ellenzéknek a minszki mintát kellene követnie, és nulladik lépésként mindenkinek beismernie, hogy alkalmatlanok. A Fülkében Hont arról is beszél, miben van szerinte igaza Orbánnak, kik voltak a tavaszi járvány nagy hősei, és hogy szerinte történelmi bűn lett volna, ha nem engedik érettségizni a végzősöket.

©

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Immunológus: Mindegy, hogy ugyanazt az oltást kapja-e valaki a második alkalommal

Immunológus: Mindegy, hogy ugyanazt az oltást kapja-e valaki a második alkalommal

Újra kocka alakú számítógépet készít az Apple?

Újra kocka alakú számítógépet készít az Apple?

Dzsihadisták megtámadtak egy ENSZ-bázist és egy katonai támaszpontot Nigériában

Dzsihadisták megtámadtak egy ENSZ-bázist és egy katonai támaszpontot Nigériában