szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A költségvetési csalással vádolt képviselő arról beszélt, hogy a vádirata nullás és a készítőit kirúgták. Az ügyészség szerint a vádirat törvényes és senkit sem bocsátottak el.

A napokban a Magyar Narancs hozott nyilvánosságra egy hangfelvételt, amin Simonka György, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszél az augusztus végi medgyesbodzási képviselő-testületi ülésen. A felvételen Simonka az ügyében készült vádirat gyengeségeiről és a vádat képviselő Központi Nyomozó Főügyészség munkatársairól beszélt.

Többek között azt mondta, hogy

elmondom és be is fogjuk bizonyítani, hogy a vádirat, az nullás! Ugyanis nincsenek meg a törvényi feltételei, hasra ütésszerűen olyan ügyészek csinálták – és ezt most a kamerába mondom –, akik azóta mind ki vannak rúgva.

Az állításaira az RTL Híradónak reagált a Legfőbb Ügyészség. Azt mondták, hogy a vádiratot előkészítő ügyészek közül senkit nem rúgtak ki, az ügy miatt senkinek nem szűnt meg az állása. "A vádiratot a bíróság az előkészítő ülésen törvényesnek találta, és majd a Fővárosi Ítélőtábla dönt az abban foglaltakról" - jelezték.

A képviselőt is megkereste az RTL, azt mondta, hogy minden korábbi állítását fenntartja.

Simonka Györgyöt és 32 társát bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolják. Októberben kilenc tárgyalási nappal nyit majd a Fővárosi Törvényszéken a büntetőperük.

A közel 150 oldalas vádirat ismertetése, valamint a több mint harminc vádlott nyilatkozata három napig tartott januárban a Fővárosi Törvényszéken. A vádirat nyolc és fél év fegyházbüntetésre, valamint 750 millió forintos vagyonelkobzásra tett javaslatot a bíróságnak arra az esetre, ha Simonka elismeri a vádiratban foglaltakat és lemond a védekezés lehetőségéről. Ezt a fideszes politikus nem tette meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Fideszesek követelik Simonka György kizárását

A medgyesegyházi fideszes csoportelnök kezdeményezte a költségvetési csalással vádolt Simonka kizárását. Az elnök szerint nem tudnának eredményesen szerepelni a következő választáson, ha a képviselő marad a pártban.

Sok Bayern-drukker mondta le a budapesti focitúrát

Sok Bayern-drukker mondta le a budapesti focitúrát

Magyar virológusok szerint is jobb, ha kérünk idén influenza elleni oltást

Magyar virológusok szerint is jobb, ha kérünk idén influenza elleni oltást

A tanárok pénztárcája is megérezheti a hiányos karanténszabályt

A tanárok pénztárcája is megérezheti a hiányos karanténszabályt