szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha megvalósulna Belénessy Csaba ötlete, akkor a kormánypárti színművészetit fizethetnék az adófizetők, míg azt, amelyikre valós igény van, a szülők, akik egyben ugyancsak adófizetők.

Színház- és Filmművészeti Egyetemről posztolt Belénessy Csaba, az MTI volt vezérigazgatója és felvázolt egy "megoldást".

Mint írja: "Ha annyi mindenből van kettő, miért ne lehetne a Színművészetiből is? Két alapítvány, az egyiket támogatja a mostani kormány és az újak irányítanák az intézményt. A másik alapítványt és a másik intézményt pedig fenntartanák és irányítanák azok, akik teljes szívvel (s majdan teli pénztárcával) támogatják a régi formációt. A színinövendékek pedig eldönthetnék, melyiket választják. A “piac” pedig választana közülük." Tháliának is két arca van. Az egyik sír, a másik nevet" - írja.

A poszt azért is érdekes, mert a kommentelők között megjelenik Nyáry Krisztián író, kiadóvezető is, akinek a kommentje alatt komoly vita alakult ki. Nyáry azt írta, hogy

Remek ötlet: az egyiket fizessem én szülőként, a másikat meg szintén én - adófizetőként. Valahogy ez lett a vége a médiában is: az egyikre előfizetek, a másikra meg számolatlanul költik az adómat.

Belénessy erre úgy kontrázott, hogy

jó dolgokat írsz, találsz kiadót, eladják a könyveidet, remelem szépen keresel vele. Épp a te példát mutatja a másik utat, függetlenül attól, ha én lennék az Állam, adnék rá pénzt. Talán most Is adnak.

Az író erre már csak annyit válaszolt, hogy

szerencsére engem eltart a piac. De te most azt javasoltad, hogy a neked nem tetsző egyetemet tartsa el a piac, a neked tetszőt meg tartsam el én, az adófizető.

Belénessy Csaba jelenleg a fideszes médiaholdinghoz, a KESMA-hoz tartozó Mediaworks tartalomfejlesztési tanácsadója. Csaknem negyven éve dolgozik a médiában, volt az MTV-nél és a közrádiónál, a Duna TV-nél, ezt követően lett az MTI alelnöke, majd vezérigazgatója. Emellett politikai kampányokban is szerepet vállalt, például Trócsányi Lászlót, a Fidesz 2019-es EP-listavezetőjét segítette tanácsadóként.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A magyar felnőttek fele soha nem vásárol könyvet

A magyar felnőttek fele soha nem vásárol könyvet

Elhunyt Goran Paskaljevic szerb filmrendező

Elhunyt Goran Paskaljevic szerb filmrendező

Bajnai Gordon a Momentum mellett térhet vissza a magyar politikába

Bajnai Gordon a Momentum mellett térhet vissza a magyar politikába