szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Augusztusban hagyták elszabadulni a vírust, nagyon nehéz lesz megfogni a fertőzés terjedését – mondta a Népszavának.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Nem lépett időben a kormányzat járványügyben augusztusban – nyilatkozta a Népszavának Falus Ferenc volt tiszti főorvos a legújabb járványügyi adatokat kommentálva. Hétfőn 576 új fertőzöttet találtak.

Szerinte azzal, hogy augusztusban nem voltak korlátozva a bulik, a koncertek, a falunapok, kerti partikat, gólyatáborokat, nagyobb esküvőket, hagyták, hogy elszabaduljon a járvány, és már nagyon nehéz lesz megfogni a fertőzés terjedését.

  • Falus szerint a következőket kellene tenni:
  • mindenkit otthon maradásra biztatni, csak a dolgozni lépjenek ki a lakásból az emberek;
  • meg kellene tiltani a 15 főnél nagyobb csoportosulásokat;
  • elérhetővé tenni az ingyenes tesztelést;
  • naponta legalább 15 ezer tesztet kellene végezni;
  • annyi teszt kellene, hogy 5 százalék alatt legyen a megtalált esetek száma.

A témában hétfőn Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora is megszólalt, szerinte Horvátországból került be a koronavírus nyáron, majd a közösségi térben, nagy csoportosulások során terjedt. Most kisebb a baj, mint az első hullámban volt, de több a fertőzött, és nem kicsi a fenyegetettség. Ő is betiltaná az éjszakai bulikat, és visszahozná az idősek vásárlási sávját – nyilatkozta a rektor az atv.hu-nak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Windisch Judit Itthon

Milyen gyógyszerrel kezelik azt a koronavírusost, aki most itthon kórházba kerül?

Sokkal kevesebb koronavírus-fertőzött kerül most kórházba, mint tavasszal. Akik mégis bekerülnek itthon egy kórház koronavírusos osztályára, azokon a fertőzöttek számára hatásosnak gondolt, nemzetközileg ismert gyógyszerek közül többfélét is használnak. Már csak azt lenne jó megtudni, hogy tényleg azok győzik-e le a betegséget.

Motorosok haltak meg egy Dusnoknál történt balesetben

Motorosok haltak meg egy Dusnoknál történt balesetben

Eladó Walter Röhrl ikonikus Martini festésű Lanciája

Eladó Walter Röhrl ikonikus Martini festésű Lanciája

Jobban sújtja a bevándorlók munkahelyeit a koronavírus,  Magyarország viszont a kivételek között

Jobban sújtja a bevándorlók munkahelyeit a koronavírus, Magyarország viszont a kivételek között