szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Varga Zoltán azt üzente a miniszterelnöknek: ideje pakolni.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

„Ha Orbán Viktor azt gondolta, hogy majd a parlamenti dolgozószobájába bújhat a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak tiltakozása elől, akkor tévedett!” – írta közösségi oldalán Varga Zoltán.

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője fotókat is közzétett, amelyeken Orbán Viktor parlamenti dolgozószobájának ajtaja látszik, rajta a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) átvétele ellen demonstráló, egyetemfoglaló hallgatók által is használt piros-fehér szalagokkal. Ilyeneket használtak a vasárnapi élőlánc résztvevői is, és ilyenekkel ragasztották fel az egyetem chartáját az Országgyűlés épülete előtt strázsáló oroszlánszobor talapzatára.

©

Varga Zoltán azt is írta, akciójával tett arról, hogy Orbán Viktor megértse: „Ideje pakolni. Az ő szavatossága menthetetlenül lejárt!”

Hasonló szalagokat használtak már több egyetem hallgatói, hogy kifejezzék szolidaritásukat az SZFE-n tanulókkal. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának épületére kedden kerültek ki ilyenek, de az akciót szervező csoport szerint a kar vezetése egy órán belül eltávolíttatta őket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csonka András is koronavírusos

Csonka András is koronavírusos

Így gyülekeznek a szurkolók a Szuperkupa-meccsre

Így gyülekeznek a szurkolók a Szuperkupa-meccsre

A TikTok betiltja a koplalást, fogyást segítő appok hirdetéseit

A TikTok betiltja a koplalást, fogyást segítő appok hirdetéseit