szerző:
Ballai Vince - Ká Zoltán
Tetszett a cikk?

Ki a koronavírus veszélyességét vitatja, ki gazdasági hatásai miatt kritizálja, ki az emberek szándékos megtévesztésének tartja a járványveszély miatti intézkedéseket annak a demonstrációnak a résztvevői közül, amelyen a normális életet követelték. Azért többüknél volt maszk is. Aznap Kásler Miklós miniszter Facebook-posztban ítélte el a vírustagadó egészségügyi véleményformálókat. Videós riport a Covid 9.11 demonstrációról a Szabadság térről.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

800-1000 ember vett részt pénteken a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozását célzó intézkedések ellen szervezett Covid 9.11 elnevezésű demonstráción a Szabadság téren. A megmozdulást Gődény György gyógyszerész és fitneszedző szervezte, akitől korábban a Magyar Orvosi Kamara is elhatárolódott.

A színpadra lépő majd' tucatnyi felszólaló mondanivalója röviden úgy foglalható össze, hogy átverésnek és túlzónak tartják a vírus körüli felhajtást, fölöslegesnek a maszkot, a korlátozó intézkedéseket, az oltást, és elégségesnek az immunrendszer erősítését D-vitaminnal, és persze sértőnek azt, hogy nézeteiket - amiket részletesen, tudományosan cáfolt Boldogkői Zsolt molekuláris biológus is, - elhallgatják.

Videós riportunkban a demonstráció résztvevőit kérdeztük.

 

A demonstráció napján Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások minisztere a Facebook-oldalán közzétett írásban mélyen elítélte a vírustagadó egészségügyi véleményformálókat.

A megkérdőjelezhető szakmaisággal, sok esetben anyagi érdekből nyilatkozók nem csupán a járványügyi védekezés sikerességét, de magyar emberek életét is veszélyeztetik

– írta a miniszter, hozzátéve, hogy a vírustagadó egészségügyi véleményformálók magatartása „méltatlan azokhoz az orvosokhoz és egészségügyi dolgozókhoz, akik hosszú hónapok óta állnak helyt a koronavírus-járvánnyal szemben folytatott küzdelem első vonalában”.

Kásler Miklós elismerte, hogy a járvány első hullámának a kedvező számai magukban hordozták a vírusszkeptikus hangok fellángolását is. "Éppen ezért újra és újra ki kell mondanunk, hogy az új típusú koronavírus nem egyszerű influenza, hanem az emberéletet kioltani képes kór, amelynek a veszélyességét, jelentőségét és egyáltalán létezését tagadni talán a legsúlyosabb morális bűn.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bíróságon támadja meg a sztrájkot az SZFE fölé kinevezett kuratórium ügyvédje

Bíróságon támadja meg a sztrájkot az SZFE fölé kinevezett kuratórium ügyvédje

A magyar felnőttek fele soha nem vásárol könyvet

A magyar felnőttek fele soha nem vásárol könyvet

Betiltatná az Apple óráit egy szabadalmi troll

Betiltatná az Apple óráit egy szabadalmi troll