szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Metróállomásokon lehet majd hozzájutni az egyszer használatos maszkokhoz.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Újra maszkosztásba kezd a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) keddtől a koronavírus-fertőzés terjedésének megelőzése érdekében.

Az egyszer használatos orvosi szájmaszkokhoz

  • a Deák Ferenc téren,
  • a Kálvin téren,
  • a kelenföldi vasútállomásnál,
  • a Keleti pályaudvarnál és
  • a Széll Kálmán téren

lehet hozzájutni.

A napokban megszigorított ellenőrzésnek köszönhetően újra szinte mindenki visel maszkot a budapesti tömegközlekedésben. Az ellenőrök ugyanis már nem csak az utazásból zárhatják ki azokat, akik nem hordanak vagy nem helyesen viselik a maszkot a megállókban és a járműveken, de pótdíjazhatják is – emlékeztetett a BKK.

8000 forintra büntethetik mostantól a maszk nélkül tömegközlekedőket

Szigorított a főváros. Akkor is büntethetnek, ha valaki rosszul hordja a maszkját.

Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy nem a büntetés a céljuk, hanem a koronavírus-fertőzés lassítása. A kötelező maszkviselésről szóló szabály bevezetése után tavasszal több mint 60 ezer maszkot osztott szét a társaság a fővárosban közlekedőknek.

Ahogy megírtuk, a főváros is szigorítja a maszkviselés szabályait. Várhatóan péntektől a mozikban, a színházakban, a hangversenyeken és a cirkuszi előadásokon, valamint a hasonló intézmények zárt tereiben, illetve a társasházi közgyűléseken is kötelező lesz az orrot és szájat eltakaró maszk használata. Ha ezekben az intézményekben és helyszíneken valaki nem megfelelően vagy egyáltalán nem visel maszkot, akkor 15 ezer forintig terjedő helyszíni bírsággal sújtható, a hely tulajdonosa pedig 50 ezer forintig terjedő közigazgatási bírságot kaphat.

Kivételt jelent mindezek alól az említett helyeken való étel- és italfogyasztást. A maszkviselési kötelezettség az előadókra nem vonatkozhat, mivel ez a művészi önkifejezést nagyban megnehezítené.

Bekeményít a főváros: 15 ezerre büntethetik, aki nem visel maszkot zárt helyen

Szigorodnak a koronavírus-járvány második hulláma miatt a maszkviselési szabályok Budapesten.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nincs meglepetés Mohácson: a fideszes jelölt lett a polgármester

Nincs meglepetés Mohácson: a fideszes jelölt lett a polgármester

Bajorország kormányfője betiltaná 2035-től a hagyományos meghajtású autók forgalmazását

Bajorország kormányfője betiltaná 2035-től a hagyományos meghajtású autók forgalmazását

Mi lesz, ha a maradék kapcsolatunkat is elveszítjük a Duna-parttal?

Mi lesz, ha a maradék kapcsolatunkat is elveszítjük a Duna-parttal?