szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kétszer utazott Magyarországra a férfi, most hétrendbeli lopással vádolják.

Plébániáról, apátságból, papi otthonból lopott az az 58 éves szlovén férfi, aki a Veszprémi Járási Ügyészség vádemelését követően letartóztatásban várja ügyének tárgyalását.

A vádirat szerint a férfi először 2015-ben csapott le. A keszthelyi plébániára sétált be a nyitott ajtón, ahol talált egy pénzkazettát, amiből 356 ezer forintot vitt magával.

A vádlott 2019 nyarán is visszatért Magyarországra, ahol előbb Tihanyba, majd egy héttel később Szombathelyre utazott.

Az ügyészség szerint a férfi a tihanyi apátságba jegyet váltott, aztán levált a többi turistáról, és egy vasrácsot felfeszítve az emeletre ment. Ott az egyik szobát feltörte és 600 000 forintot, illetve közel 1 600 000 forint értékű különböző valutát lopott el. A vádlott további három helyiségbe is megpróbált bejutni, de azoknak az ajtajával már nem bírt. A vasrács és az ajtók megrongálásával az elkövető 190 000 forintos rongálási kárt is okozott.

Szombathelyen a gyanú szerint mise közben lépett akcióba a férfi: besurrant egy papi otthonba, ahonnan 257 ezer forintot lopott el.

A hétrendbeli lopással, illetve annak kísérletével vádolt férfival szemben az ügyészség szabadságvesztés kiszabására tett indítványt azzal, hogy beismerése és a tárgyalásról történő lemondása esetére az ügyben eljáró Veszprémi Járásbíróság 3 év 8 hónap börtönbüntetésre és 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélje.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nincs meglepetés Mohácson: a fideszes jelölt lett a polgármester

Nincs meglepetés Mohácson: a fideszes jelölt lett a polgármester

A TikTok javára döntöt egy amerikai bíró, egyelőre letölthető marad

A TikTok javára döntöt egy amerikai bíró, egyelőre letölthető marad

43 GB-nyi lopott kincs: nyomoz a Microsoft a Windows XP forráskódjának kiszivárgása miatt

43 GB-nyi lopott kincs: nyomoz a Microsoft a Windows XP forráskódjának kiszivárgása miatt