szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az innovációs tárca szerint törvényes volt az SZFE kuratóriumának a kijelölése, azt kérik, hogy velük egyeztessenek az egyetem vezetői.

Válaszolt az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) egyetemfoglaló hallgatóinak levelére – írja a Magyar Nemzet.

Az SZFE HÖK azt kérte a minisztertől mint a Színház- és Filmművészeti Alapítvány fenntartói jogainak gyakorlójától, hogy szólítsa fel lemondásra az alapítvány kuratóriumát, amelyet Vidnyánszky Attila vezet. Az ITM a színművészeti egyetem HÖK-elnökének, Csernai Mihálynak adott válaszában továbbküldte a hallgatókat a kuratóriumhoz.

A minisztérium azt írta most, hogy "2020. szeptember 1-jétől a Színház- és Filmművészeti Egyetem törvényes fenntartója a Színház- és Filmművészetért Alapítvány. Az alapítvány kuratóriumának alapítói kijelölésére a jogszabályi rendelkezések betartásával került sor”.

A minisztérium álláspontja szerint a fenntartói irányítás és az abban biztosított jogok az alaptörvény szerint nem sértik a felsőoktatási intézmény – a képzés és kutatás tudományos tárgyával és tartalmával kapcsolatos kérdések tekintetében biztosított – önállóságát, ezért azt kérik, hogy a tanévvel kapcsolatos kérdéseket az SZFE vezetői a fenntartó alapítvánnyal egyeztessék.

A válasz nem meglepő, Palkovics László, az ITM minisztere pénteken arról beszélt az ATV-nek, sem az SZFE kuratóriumának, sem Vidnyánszky Attila megbízásának a visszavonását nem látja indokoltnak.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem dolgozói a múlt hét szerdán sztrájkköveteléseket nyújtottak be, ha ezek nem teljesülnek, szeptember 21-től meghatározatlan ideig sztrájkot folytatnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mostantól kasztrálják, majd kivégzik a nemi erőszaktevőket egy nigériai államban

Mostantól kasztrálják, majd kivégzik a nemi erőszaktevőket egy nigériai államban

Olyan Galaxyról hallani, ami kifelé és befelé is hajtogatható

Olyan Galaxyról hallani, ami kifelé és befelé is hajtogatható

Lezárult egy korszak: nem gyártja többé a Nintendo a 3DS konzolokat

Lezárult egy korszak: nem gyártja többé a Nintendo a 3DS konzolokat