szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A férfi felesége hunyt el a karambolt követően.

A Kecskeméti Járási Ügyészség miatt vádat emelt egy idős férfi ellen, aki 2019 februárjában Kiskunfélegyházánál az M5-ös autópálya felhajtójánál tolatni kezdett a sztrádán, ami miatt halálos balesetet okozott.

A 81 éves férfi még 2019. február 5-én délután Kiskunfélegyháza lakott területén kívül vezetett egy személyautót, amiben a szintén idős felesége és a vádlott lánya utaztak. Nappali, jó látási viszonyok voltak és a vádlott tévedésből felhajtott az M5-ös autópályára Szeged felé, majd szembe fordult a forgalommal. Az idős férfi el akarta hagyni az autópályát, ezért tolatni kezdett, és nekiütközött egy vele szemben közlekedő gépkocsinak. Az ütközés hatására a vádlott autója a gyorsító sávba, míg a másik gépkocsi a pályatesteket elválasztó szalagkorlát mellé sodródott.

A balesetben a vádlott idős felesége olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Szintén becsatolt biztonsági övvel utazott a vádlott lánya, aki – ugyanúgy, mint a balesetben részes másik jármű vezetője – 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azokat a KRESZ szabályokat, melyek szerint tilos autópályán megfordulni. A vádlott vezetői engedélyét a nyomozó hatóság még a helyszínen elvette.

A szabadlábon védekező, büntetlen előéletű idős férfit – akinek 1952 óta volt vezetői engedélye – a járási ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az SZTE szenátusa levette napirendről az egyetem nevének megváltoztatását

Az SZTE szenátusa levette napirendről az egyetem nevének megváltoztatását

Amerikai professzorok: Orbánt a hatalom érdekli, ehhez csak eszköz a vallás

Amerikai professzorok: Orbánt a hatalom érdekli, ehhez csak eszköz a vallás

Több budapesti polgármester koronavírusos, elmarad a Fővárosi Közgyűlés

Több budapesti polgármester koronavírusos, elmarad a Fővárosi Közgyűlés