szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hétfőtől érvényesek a korábban bejelentett szigorítások.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Most hétfőtől érvényesek azok az új szabályok, melyekről az operatív törzs és kormány határozott korábban a járvány miatt. A szigorítások közé tartozik egyrészt a maszkhasználat kiterjesztése: ezeket mostantól az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett 

a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is fel kell venni.

Müller Cecília országos tisztifőorvos korábbi közlése szerint hétfőtől a sál vagy kendő már nem elegendő az arc eltakarásához, csak textil- vagy orvosi maszkot lehet hordani.

Az új rendelkezések közé tartozik, hogy szeptember 21-től a vendéglátóhelyek és szórakozóhelyek 23 óráig lehetnek nyitva. (500 fő feletti zenés, táncos rendezvény továbbra sem tartható.)

A maszkviselés szigorításával más változások is jönnek: a boltokat ellenőrizni fogják, és ahol az eladók nem tesznek eleget, hogy a vevők eltakarják az arcukat, a kereskedelmi hatóság – az első, még puszta figyelmeztetés után – bírságolhat is. A harmadik esetnél pedig bezárhatják az üzletet. Ez három naptól 1 évig terjedő időt jelent.

A tömegközlekedésben maszk nélkül utazókat szintén büntethetik, illetve leszállíthatják a járműről. Új intézkedés az is, hogy az utasoknak a várótermekben is el kell takarniuk az arcukat maszkkal.

A koronavirus.gov.hu szerint a járvány második hulláma zajlik Európában és Magyarországon is, a vírus már közösségben terjed.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarország is az emberkereskedők egyik célpontja

Magyarország is az emberkereskedők egyik célpontja

Kinevezték a polgári hírszerzés új vezetőjét

Kinevezték a polgári hírszerzés új vezetőjét

Van, hogy egy diagnózis sem állítja meg a rock and rollt

Van, hogy egy diagnózis sem állítja meg a rock and rollt