szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint foglalkozási megbetegedésnek számít az iskolai koronavírus-fertőzés.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Megszólalt az Emberi Erőforrások Minisztériuma azzal kapcsolatban, hogy nem kapja meg minden olyan pedagógus a 100 százalékos táppénzt azok közül a pedagógusok közül, akik vélhetően a munkahelyükön fertőződtek meg koronavírussal.

Az ATV-vel az Emmi azt közölte, hogy

akinél viszont vélelmezhető, hogy munka közben kapta el a vírust, az foglalkozási megbetegedésnek minősül és száz százalékos táppénz jár érte.

Azt viszont nem tudták megmondani, hogy az erről szóló jogi szabályozás mikorra várható.

Kásler Miklós miniszter egyébként a múlt héten erősítette meg, hogy jár a teljes táppénz a fenti esetben.

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke a Népszavának azt mondta, hogy egységes szabályozás híján egyes iskolákban valóban munkahelyi megbetegedésként kezelik a fertőzést, így az érintett pedagógusok megkapják az alapfizetésük 100 százalékát, máshol viszont nem ezt a besorolást alkalmazzák, és az érintettek csak a jogszabályban rögzített, a fizetésük 60 százalékát jelentő táppénzre jogosultak.

Az állami iskolafenntartó Klebelsberg Központ arról tájékoztatta a szakszervezetet, hogy folyamatban van a jogi háttér kidolgozása, addig is az intézményvezetőknek kellene nyilatkozniuk arról, munkahelyi megbetegedésnek minősítik-e a fertőzést – ez viszont az igazgató egyéni döntésén múlik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lenne itt 3,5 millió betöltetlen állás

Lenne itt 3,5 millió betöltetlen állás

Felülbírálta az ügyészség a rendőrséget, folytatni kell a nyomozást a Mátrai Erőmű ügyében

Felülbírálta az ügyészség a rendőrséget, folytatni kell a nyomozást a Mátrai Erőmű ügyében

Amerika az első: többet ártott az USA-nak Trump kereskedelmi háborúja, mint amennyit használt

Amerika az első: többet ártott az USA-nak Trump kereskedelmi háborúja, mint amennyit használt