szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Simonka-ügyön dolgozó ügyészek közül egynek megszűnt a munkaköre, kettő pedig közös megegyezéssel távozott.

Szeptember elején a Magyar Narancs nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, amin Simonka György fideszes képviselő arról beszélt egy augusztus végi medgyesbodzási képviselő-testületi ülésen, hogy a vádirat nullás, nincsenek meg a törvényi feltételei, hasraütésszerűen olyan ügyészek csinálták, akik azóta mind ki vannak rúgva.

A Legfőbb Ügyészség az RTL Klub Híradójának cáfolta, hogy az ügyészeket kirúgták volna, azt mondták, hogy „az ügy miatt senkinek nem szűnt meg az állása”.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Polt Péter legfőbb ügyésznél érdeklődött arról, hogy igazat állít-e Simonka György, vagyis valóban kirúgták-e az ellene nyomozó ügyészeket. Polt azt írta a válaszában, hogy senkit sem rúgtak ki.

Viszont az is közölte, hogy a nyomozás során eljáró ügyészek közül egynek felmentéssel megszűnt a szolgálati viszonya. A legfőbb ügyész közlése szerint szervezeti átalakítás történt, és megszűnt az érintett munkaköre, a felajánlott új pozíciót – szintén nyomozó ügyészit – pedig nem fogadta el.

További két, az eljárással kapcsolatba került ügyészről is írt Polt: nekik közös megegyezéssel szűnt meg a szolgálati viszonyuk.

Hadházynak arra a kérdésére, volt-e olyan ügyész, akit lefokoztak volna, a legfőbb ügyész azt írta: nincs olyan „joghátrány”, hogy lefokozás, a Simonka-üggyel kapcsolatban egy ügyészt sem büntettek meg.

Simonka Györgyöt és további 32 embert bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolják. Októberben kilenc tárgyalási nappal nyit majd a Fővárosi Törvényszéken a büntetőperük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
SZFE-vezetőség: „Akik engedély nélkül tartózkodnak az SZFE-n, vállalniuk kell annak minden következményét”

SZFE-vezetőség: „Akik engedély nélkül tartózkodnak az SZFE-n, vállalniuk kell annak minden következményét”

Teherautóba rohant egy autós Békés megyében, a helyszínen meghalt

Teherautóba rohant egy autós Békés megyében, a helyszínen meghalt

1,2 millió kilométernél jár ez a Tesla, de nem akar leállni

1,2 millió kilométernél jár ez a Tesla, de nem akar leállni