szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem létező szolgáltatást árulnak az egyesület szerint, ezért felszólítják a Budapesti Közlekedési Központot, hogy távolítsa el a jegyautomatákból és a mobiljegy alkalmazásból a 900 forintos repülőtéri vonaljegyet.

A koronavírus miatt annyira visszaesett a budapesti Liszt Ferenc repülőtér forgalma, hogy április 1. óta nem jár a 100E jelzésű reptéri busz. A járatra ugyanakkor azóta is kapható a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) automatáiban és a mobilos applikációban a 900 forintos jegy – írja a Közlekedő Tömeg. Közösségi oldalukon azt közölték, adatigényléssel tudták meg a BKK-tól, hogy április 1. és szeptember 6. között

közel 16 ezer jegyet vettek a nem közlekedő járatra az utasok.

Vagyis 14 millió forintot fizettek egy nem létező szolgáltatásért. A jegyek töredékét, csak pár száz darabot váltották vissza. Mint írják, a BKK arra hivatkozik, hogy a repülőtéri vonaljegyet a repülőtérre közlekedő más járatokon is elfogadják. Erről semmilyen hivatalos tájékoztatás nincs a civilek szerint, az utasok pedig máshogy – például meglévő bérlettel, vagy átszállójeggyel – olcsóbban juthatnak a reptérre.

Még ma is úgy lehet eljutni a 100E jegyének fizetési felületéig, hogy közben nem jelenik meg figyelmeztetés – teszi hozzá az egyesület. A BKK csak a járat megállóinak automatáiban jelzi, hogy nem jár a busz, de ott is csak egy képernyővédő tájékoztat a helyzetről, augusztus óta.

A Közlekedő Tömeg arra szólítja fel a BKK-t, hogy a 100E újraindulásáig távolítsa el a jegyautomatákból és a mobiljegy alkalmazásból a 900 forintos repülőtéri vonaljegyet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy férfi kiírta a Twitterre, hogy nincs jól, a világ minden tájáról kapott bátorító üzeneteket

Egy férfi kiírta a Twitterre, hogy nincs jól, a világ minden tájáról kapott bátorító üzeneteket

Mi köze a pestisjárványnak az ingyenes színházhoz?

Mi köze a pestisjárványnak az ingyenes színházhoz?

Elmaradt a Barcelona nagy megújulása a Fradi elleni BL-rajt előtt

Elmaradt a Barcelona nagy megújulása a Fradi elleni BL-rajt előtt