szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Meggondolandó, érdemes-e kifizetni a két tesztért 39 ezer forintot.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Annyira túlterheltek a laborok az egész országban, hogy már nem két-, hanem ötnapos határidővel vállalják a koronavírustesztek elvégzését - írja a Népszava.

Szeptember elsejétől a külföldről hazatérők számára kötelező házi karanténba vonulniuk, ez viszont kiváltható két negatív PCR-teszttel. Amikor a szabályozás életbe lépett, akkor a karantén ideje 14 napban volt megszabva, így több mint egy héttel hamarabb szabadulhatott az, akinek sikerült produkálnia két negatív tesztet.

Nemrég a kötelező hatósági házi karantén időtartama tíz napra csökkent. A Népszava szerint, mivel a túlterheltség miatt magára a mintavételre is várni kell, mire valaki eljut az első mintavételre, majd 48 órával később a másodikra, és ezután vár 5 napot az eredményre, annyi idő telik el, hogy lényegében csak 1-2 napot nyer.

Mivel a két teszt ára 39 ezer forint összesen, így már meggondolandó, hogy nem érdemesebb-e inkább azt az egy-két napot otthon tölteni a fizetés helyett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Windisch Judit - Kovács Panka Itthon

Hatósági áras tesztelés: egyre biztosabb, hogy az átlagember nem fog jól járni vele

Akár a tesztelések száma is csökkenhet, miután a kormány hatósági árassá tette a vizsgálatot. Lantos Gabriella egészségügyi szakértő szerint a lépéssel az embereket sem a "kapzsi kapitalistáktól", sem a koronavírustól nem mentik meg. Kérdés, hogy az állam jól jár-e, és egyszerűen kisöpri-e a konkurenciát saját maga elől.

Orbán a gyengébb felfogásúaknak is üzent a Bush-szobor avatásán

Orbán a gyengébb felfogásúaknak is üzent a Bush-szobor avatásán

Agilis munkavállalói élmény

Agilis munkavállalói élmény

Mentők vitték kórházba Csepel koronavírusos polgármesterét

Mentők vitték kórházba Csepel koronavírusos polgármesterét