szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A fellebbviteli főügyészség hosszabb börtönbüntetésért és a vádlott közügyektől való eltiltásáért fellebbezett.

Július 16-án hirdettek ítéletet Vizoviczki László és társai ügyében. A korábban „diszkópápa” becenévvel illetett férfit első fokon hivatali vesztegetés és szigorúan titkos adattal való visszaélés miatt hét év börtönre ítélték, egyúttal kötelezték 108 millió forint büntetés, valamint a perköltség (316 718 ft) megtérítésére. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szerint az ítélet túl enyhe, ezért annak súlyosbítását kérték. Az ügyészek szerint hosszabb börtönbüntetésre, illetve a közügyektől való eltiltásra van szükség Vizoviczki esetében.

Ahogy a hvg.hu is beszámolt róla, Vizoviczki László az 1990-es években lányokat futtató taxisból lett a budapesti éjszaka császára, számos jól menő éjszakai klubot üzemeltetett. A vádirat szerint 2005 óta korrumpálhatott vezető beosztású rendőrtiszteket. Az ügynek összesen huszonkét vádlottja van, köztük hét egykori rendőrtiszt és főtiszt, de akad köztük tűzoltó százados, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőr főhadnagya, egy önkormányzati köztisztviselő és egy közegészségügyi felügyelő is.

Vizoviczki László július 16-án, az ítélethirdetés napján fellebbezett enyhítésért, az ügyészség pedig július huszadikán jelentette be, hogy ők is az eljárás folytatása mellett vannak – de a súlyosbítás pártján.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ballai Vince Itthon

Vesztegetés miatt hét évet kapott Vizoviczki László

A hét év fegyház mellett 108 millió forintnyi büntetést is kapott. Az ellene és 21 társa ellen hat éve indult vesztegetési ügyben hozott részítéletet a Főváros Törvényszék. Vizoviczkin kívül több vádlott-társát is elítélték, köztük egy volt tűzoltó századost.

A szabadság ára: a rendszerváltás és a hétköznapok - Drótvágó sorozat 5. rész.

A szabadság ára: a rendszerváltás és a hétköznapok - Drótvágó sorozat 5. rész.

Aki már a szocializmusban is felvetette, hogy a kultúra áru - 95 éves lenne Liska Tibor

Aki már a szocializmusban is felvetette, hogy a kultúra áru - 95 éves lenne Liska Tibor

Táskák és alkohol: ez fogy a luxustárgyak piacán járvány alatt

Táskák és alkohol: ez fogy a luxustárgyak piacán járvány alatt