szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az ügyészség szerint hiányosan derítette fel a rendőrség az ügyet, így nem állapítható meg, hogy történt-e bűncselekmény.

Felülbírálta és hatályon kívül helyezte a Mátrai Erőmű ügyében indult nyomozás megszüntetéséről szóló határozatot a Gyöngyösi Járási Ügyészség – adta hírül az Átlátszó.hu.

Az ügyészség indoklása szerint „az eddig végzett nyomozás adatai alapján valóban nem állapítható meg, hogy megvalósultak-e a szóban forgó bűncselekmények vagy sem, ugyanakkor a nyomozó hatóság nem tett meg mindent a tényállás tisztázása érdekében, az hiányosan felderített, ebből adódóan az eljárás megszüntetésére megalapozatlanul került sor”. Az Átlátszó szerint ez alapján a nyomozás folytatódik.

Tavaly július végén Detknél, a Mátrai Erőmű közelében napokon át bűzös, habos víz folyt a Bene-patakban, majd került az ottani víztározóba. A katasztrófavédelem egy határozatából derült ki, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó búzafeldolgozó, a Viresol Kft. okozta a tömeges halpusztuláshoz és rosszullétekhez vezető szennyezést. Két rendőrségi nyomozás is indult az ügyben, amelyeket később egyesítettek, majd az egyik vonatkozásában megszüntették az eljárást.

A 2019 novemberében indult első ügyben környezetkárosítás bűntette, az idén júniusban indult másodikban pedig hivatali visszaélés bűntette miatt nyomoztak. A kettőt júniusban egyesítették, majd a foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés és a hivatali visszaélés vonatkozásában megszüntette a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrkapitányság, mondván, „nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ferenc pápa: A mérsékletesség, a segítségnyújtás és az imádság időszaka jöjjön

Ferenc pápa: A mérsékletesség, a segítségnyújtás és az imádság időszaka jöjjön

Hogyan végezzük el a feladatainkat? És hogyan legyünk hatékonyak benne?

Hogyan végezzük el a feladatainkat? És hogyan legyünk hatékonyak benne?

Eltűnt a kacsacsőrű emlősök fele, veszélyeztetetté kell nyilvánítani a fajt

Eltűnt a kacsacsőrű emlősök fele, veszélyeztetetté kell nyilvánítani a fajt