szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Budapesti Műszaki Egyetem hallgatói több helyiséget is szétvertek kedd este, miután OrbánViktor újabb szigorító intézkedéseket jelentett be, köztük a kollégiumok bezárását.

Büntetőeljárás indult egy budapesti kollégiumi rongálás ügyében egy, az internetre felkerült videó alapján – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Azt írták: fiatalok törtek-zúztak az intézmény egyik szobájában.

A nyomozók a bűncselekménnyel kapcsolatban eddig két gyanúsítottat hallgattak ki, a tanúkihallgatások jelenleg is folyamatban vannak”

– írta a BRFK.

A hírportálokon megjelent cikkek szerint az eset a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) XI. kerületi kollégiumában, a Schönherz Kollégiumban történt, azt követően, hogy Orbán Viktor miniszterelnök újabb korlátozó intézkedéseket jelentett be a koronavírus-járvány miatt. Az intézkedések közé tartozik, hogy a felsőoktatás online üzemmódra áll át, a kollégiumokat pedig bezárják.

Az intézmény szerdán azt közölte: a BME Schönherz Kollégiumában lakó hallgatók egy csoportja keddre virradó éjszaka követte el a rongálást. „Az egyetem vezetése vizsgálatot indított az ügyben, és elhatárolódik a történtektől” – fogalmaztak. A rongálás a kollégium egy lakószobáját és a körülötte található helyiségeket érintette. A történtek kivizsgálására az intézmény fegyelmi bizottságot állított fel.

„A Műegyetem közösségének értékrendjével összeegyeztethetetlen viselkedés miatt a rongálásban részt vevő hallgatókat érintő szankciókról, az eljárás lefolytatását követően, a fegyelmi bizottság hoz döntést” – jelezte a BME.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Révész: A kirúgás joga és jogtalansága

Révész: A kirúgás joga és jogtalansága

Európai Gyógyszerügynökség: Nem világos az összefüggés a Johnson & Johnson vakcinája és a vérrögképződéses esetek között

Európai Gyógyszerügynökség: Nem világos az összefüggés a Johnson & Johnson vakcinája és a vérrögképződéses esetek között

Május 2-án nyithatják ki a református templomokat

Május 2-án nyithatják ki a református templomokat