szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A térkép a címe szerint településenkénti bontásban mutatná be a fertőzöttséget, illetve a koronavírusosak életkori megoszlását is ábrázolja.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

A településeinknek már 88 százaléka érintett a járványban, bárki lehet fertőzött – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos szerdán, az operatív törzs tájékoztatóján. Ezt lehet hivatott alátámasztani az a térkép is, ami a koronavírussal kapcsolatos kormányzati tájékoztatási oldalon jelent meg ezután nem sokkal.

Az új térkép a címe szerint településenkénti bontásban mutatná be a fertőzöttséget, illetve a fertőzöttek életkori megoszlását is ábrázolja. Utóbbi azonban teljes mértékben hiányzik róla. A vírus megjelenését pedig márciustól ábrázolja november 17-éig, tehát nem a jelenlegi helyzet látható rajta. Így mindössze annyi derül ki általa, hogy a kormánynak van statisztikája arra nézve, hogy melyik településen mikor hányan fertőzöttek, illetve ők hány évesek.

A térkép alatt egyébként ez a megjegyzés áll: a települést szimbolizáló pötty piros, ha az ábrázolt időszakban volt a településen igazolt fertőzött, illetve zöld, ha nem volt.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Egy félreértett rendelet: miért kellett a kormánynak belenyúlnia a veszélyhelyzet szabályozásába?

A kormánynak muszáj volt olyan rendeletet hoznia, amivel fenn tudja tartani a felhatalmazási törvény hatályba lépése előtt hozott intézkedéseket, de a kedden este kihirdetett jogszabály szövege félreérthető volt, és sokan félre is értették. A kormány szándékos rémhírterjesztést kiáltott, pedig valójában olyan rendelet született, amelyet ugyan december 11-ig lehet alkalmazni, de február 8-ig hatályos.

Nyakunkon az új időszámítás a kártyaelfogadásban. Ön felkészült?

Nyakunkon az új időszámítás a kártyaelfogadásban. Ön felkészült?

Vádat emeltek a csengeri örökösnő ellen

Vádat emeltek a csengeri örökösnő ellen

Egy sofőr képes volt az M3 metrópótló előtt büntetőfékezni – videó

Egy sofőr képes volt az M3 metrópótló előtt büntetőfékezni – videó