szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kórház udvarára telepített konténerekbe több folyamatot is kihelyeztek, többek között ott adminisztrálják és tárolják a mintákat.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Egy olvasónk jelezte, hogy egy konténer-komplexum épül a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet kertjében és attól tart, hogy a kórházban elhunytak holttestét fogják benne tárolni. Megkerestük a kórházat ezzel kapcsolatos kérdéseinkkel, de ők cáfolták, hogy ilyen konténerek lennének a kórház területén.

A kórházunkban elhunyt betegektől méltó körülmények között, a vonatkozó egészségügyi protokollok legteljesebb betartásával búcsúzunk el és adjuk át őket a temetkezési szolgáltatóknak.

Arról is tájékoztattak minket, hogy a kórház központi, Köves utcai telephelyén egy konténer szolgálja a sürgősségi osztályra érkező betegek előszűrését, egy pedig a betegeknek küldött csomagok leadását, átvételét és fertőtlenítését.

Ugyanakkor felújítási munkák is zajlanak az intézményben és a kivitelező cégek szintén telepítettek konténereket.

Ezt a képet küldte olvasónk:

©

Mindezeken túl azt is elmondták, hogy az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) több konténerben laboratóriumokat épített ki, ahol koronavírus-teszteket fognak vizsgálni.

A 444.hu most megtudta, hogy nem is akármilyen labort építenek, mert

ez lesz Magyarország legnagyobb kapacitású koronavírus-tesztelő PCR központja.

Az OVSZ a lapnak azt is hozzátette, hogy a vizsgálatok növelése érdekében néhány folyamatot a konténerekbe telepítettek ki, ahol a hűtést igénylő teszteket, általános fogyóanyagokat, fertőtlenítő eszközöket, valamint szakmai anyagokat tárolják. Emellett ott történik a minták adminisztrálása és előkészítése, de öltözők és pihenőhelyek is vannak bennük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közel ötmilliárd forintba került a kiskunhalasi Covid-kórház, egy Mészáros-cég volt az egyik építő

Közel ötmilliárd forintba került a kiskunhalasi Covid-kórház, egy Mészáros-cég volt az egyik építő

Egyre valószínűbb, hogy a félig magyar Anthony Blinken lesz az USA új külügyminisztere

Egyre valószínűbb, hogy a félig magyar Anthony Blinken lesz az USA új külügyminisztere

Hatékony harc a felfázás ellen: gyógynövények!

Hatékony harc a felfázás ellen: gyógynövények!