szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gyanús kéztörés keltette fel a hatóság figyelmét.

Egy fiatal nő november 14-én ment be párja kísértében egy fővárosi kórházba, ahol az ellátó orvosnak azt állította, hogy takarítás közben elesett, és megütötte a karját, írja a police.hu. A vizsgálatok során kiderült, hogy a nőnek eltört a bal kézfeje.

A rendőrök később olyan információhoz jutottak, hogy a nő eltitkolhatta a sérüléseinek valós körülményeit az orvos elől, ezért november 18-án nyomozást rendeltek el. A hatóság azonosította a nő 37 éves élettársát, N. Rafaelt, aki a gyanú szerint évek óta párja prostitúciós tevékenységéből tartotta fenn magát.

A 37 éves férfi a kapcsolatuk elején barátnőjét rávette arra, hogy prostituáltként dolgozzon, és az abból kapott pénzt neki adja át. A fiatal nő érzelmi kötődése miatt belement, hogy szexuális szolgáltatással eltartsa élettársát, azonban később már nem akarta ezt megtenni, ezért a férfi megfenyegette.

N. Rafael folyamatos lelki terrorban és megfigyelés alatt tartotta barátnőjét; fenyegetései közt szerepelt, hogy eladja egy másik férfinek, édesanyját bántani fogja, de a nőt azzal is próbálta sarokba szorítani, hogy azt állította, 16 éves húgát fogja felhozni a fővárosba, és prostituáltat csinál belőle. A férfi meghatározta párjának, hogy mennyi pénzt kell keresnie egy nap, és a nőt többször meg is verte, míg november 14-én odáig fajult egy vita, hogy eltörte a kezét.

A rendőrség november 19-én a lakásán fogta el a 37 éves férfit, akit később kapcsolati erőszak, kitartottság és prostitúció elősegítése miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd indítványozták a letartóztatását. A nőt lakhelyétől távol biztonságba helyezték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
13 szolgálati ház megépítésére adott 3 milliárd 89 millió forintot az állam

13 szolgálati ház megépítésére adott 3 milliárd 89 millió forintot az állam

Kicsi iPhone sosem volt még ennyire jó: teszten az iPhone 12 mini

Kicsi iPhone sosem volt még ennyire jó: teszten az iPhone 12 mini

Ezer lélegeztetőgép sem került ki a kórházakba a beszerzett 17 ezerből

Ezer lélegeztetőgép sem került ki a kórházakba a beszerzett 17 ezerből