szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szolgáltatónál tudják igényelni az egy hónapos ingyen internetet a diákok és a tanárok.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

A járványügyi korlátozásokkal kapcsolatos kérdésekre válaszolt Szentkirályi Alexandra a Kormányinfó Pluszban.

A kormányszóvivő a Facebookon közzétett videójában többek között elmondta, hogy mely diákok vagy hallgatók jogosultak arra, hogy a kollégiumban maradjanak.

Szentkirályi közölte, hogy a sajátos nevelési igényű tanulók mellett az éppen érettségizők, vagy a határon túli és külföldi diákok is jogosultak erre, illetve azok ,akik hatósági házi karanténban vannak a kollégiumban, az egyes esetekről viszont az iskolaigazgatók és a rektorok döntethetnek.

A kormányszóvívő egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy a kormány által a digitális munkarendben résztvevő diákoknak és tanároknak egy hónapra biztosított ingyen internet decemberi hónapra lesz érvényes és a szolgáltatótól kell igényelni, függetlenül attól, hogy milyen formában történik a fizetés. A kedvezmény az új és a már meglévő előfizetésekre is érvényes.

Szentkirályi azt is közölte, hogy abban az esetben, ha a a koronavírus-fertőzés miatt bezár az óvoda, a szülőknek az intézményvezetőnél vagy az önkormányzatnál kell érdeklődniük arról, hogy hol tudnak gondoskodni a gyermekükről, ha nekik dolgozniuk kell.

A kormányszóvivőt megkérdezték, hogy nyulat lehet-e sétáltatni a kijárási tilalom alatt. Erre válaszolva Szentkirályi elmondta, hogy "csak a kutyasétáltatás ad felmentést a kijárási tilalom szabálya alól". A kormányszóvivő ezt azzal indokolta hogy a kutyáknak nagyobb a mozgásigénye, és az egészségügyi szükségleteik miatt is muszáj kivinni őket a szabadba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A koronavírus Lengyelországban is súlyos gondokat okoz: "Csak 10 óra alatt találtunk egy kórházi ágyat a koronavírusos betegnek"

A koronavírus Lengyelországban is súlyos gondokat okoz: "Csak 10 óra alatt találtunk egy kórházi ágyat a koronavírusos betegnek"

A rendőrség cáfolja az apa sztoriját a bokorban talált csecsemőről

A rendőrség cáfolja az apa sztoriját a bokorban talált csecsemőről

Ráerősít a hulladékgazdálkodásra a Mol

Ráerősít a hulladékgazdálkodásra a Mol