szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kivételezettek lennének, az Orvosi Kamara szerint ennek népesedéspolitikai okai vannak.

Népesedéspolitikai okból ragaszkodik a kormány ahhoz, hogy a nőgyógyászokra ne vonatkozzon az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény egy része az Orvosi Kamara szerint. Az RTL Klub Híradója szerint számukra nyitva hagynának egy kiskaput, és ők állami kórházban is elláthatnák a magánbetegeiket. Szakértők szerint ezzel a hálapénz is tovább élne, holott annak felszámolása volt a törvény egyik legfontosabb célja.

A parlament október 6-án fogadta el az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt, de azóta nem jelentek meg a végrehajtási rendeletek, és ezrek jelezték, felmondanak, ha nem finomodnak a szabályok. A törvény elvileg a hálapénzt számolná fel, de több szakember szerint arra pont nem lesz hatással.

Az egyeztetések jelenleg is folynak, Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón azt mondta, közel a megegyezés, de másnap az orvosi kamara már azt mondta, hogy valóban van pozitív változás, a tervezetben, de több pontot problémásnak tartanak: például a nőgyógyászok kiskapuja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mely fajokat kell száműzni Európából? Elkészült a lista

Mely fajokat kell száműzni Európából? Elkészült a lista

Meglódult az elektromosautó-piac Európában

Meglódult az elektromosautó-piac Európában

„Kossuth Rádió, 16 óra, gong” – Szilágyi, Rangos, Sváby is mesél rádiós élményeiről

„Kossuth Rádió, 16 óra, gong” – Szilágyi, Rangos, Sváby is mesél rádiós élményeiről