szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ellenzék megkerülte a Fideszt, a kormánypárt miatt ugyanis a Népjóléti bizottságban hetek óta nem tudták meghallgatni az operatív törzset.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A honvédelmi bizottság elnöke, Kósa Lajos is beleállt az ellenzéki képviselők kezdeményezésébe, hogy ők hallgassák meg az operatív törzset. Össze is hívta az ülést jövő csütörtökre.

A Fidesz frakció közleménye szerint bár “az operatív törzs minden nap részletesen tájékoztatja a nyilvánosságot a járvánnyal kapcsolatos adatokról (...) az a helyes, ha az Országgyűlés illetékes szakbizottsága előtt is beszámol az intézkedésekről, azok eredményeiről és válaszol a képviselők kérdéseire.”

Az operatív törzs tagjainak eredetileg a népjóléti bizottságot kellene tájékoztatniuk a járvány alakulásáról, azonban ez a fideszes képviselők bojkottja miatt lehetetlen. A Fidesz arra hivatkozva lehetetleníti el a meghallgatást, hogy nem akar együtt dolgozni a bizottság MSZP-s elnökével, Korózs Lajossal, akitől bocsánatkérést és lemondást várnak.

Korózsra a “kamuvideós” állandó jelzőt aggatta a Fidesz, utalva arra, hogy a szocialista képviselő aktívan részt vett egy álhír terjesztésében egy videóval, amelyben egy magát mentősnek kiadó nő azt állította, tíz ápolt betegből kilenc beteg meghalt a kórházi ágyak kiürítése miatt. Később kiderült, a nő nem mentős, az ügyben nyomozás indult, Korózs viszont hárította a felelősséget. A sikertelen bizottsági ülések után Szabó Tímea jutott a legközelebb Müller Cecíliához, aki a folyosón próbálta kérdezgetni.

Kósa húzásával viszont a Fidesz is nyer: így már nem lehet rájuk fogni, hogy valójában nem is Korózs Lajossal van bajuk, hanem csak a kérdések elől mentenék Mülleréket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyar cégek is jól járhatnak az EU és Kína között kötött megállapodással

Magyar cégek is jól járhatnak az EU és Kína között kötött megállapodással

A fővárosi Covid-kórházaknál az átlagnál szennyezettebb a levegő

A fővárosi Covid-kórházaknál az átlagnál szennyezettebb a levegő

Labrisz: Jelentsék az összes megtévesztő mesét a fogyasztóvédelemnek

Labrisz: Jelentsék az összes megtévesztő mesét a fogyasztóvédelemnek