szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Minden megnyugtató, a fegyverzet teljes, Orbán negatív.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Nagy megtiszteltetés érte az egyik, pedagógusokat tesztelő csapatot ma, ugyanis előbb benyúlhattak Orbán Viktor orrába, majd maga a miniszterelnök fuvarozta el őket egy református iskolába, ahol tanárokat teszteltek.

Orbán emblematikus Volkswagen kisbuszával jelent meg a bicskei járási hivatalban, ahonnan maga cipelt ki a buszba egy banánosládányi felszerelést. Az úton kellemesen elbeszélgetett az orvostanhallgatókkal, akik elmondták, nagyon jó ötlet ez az egész tesztelés. Ezúttal nem történt meg, ami nemrégiben egy kórházlátogatáson, ahol a huszonnégyórázó orvos meggondolatlanul problémákat kezdett emlegetni.

Mivel mindenkit tesztelni kell, aki beszáll az autóba, Orbánt is alávetették az eljárásnak, és szerencsére negatívnak bizonyult.

Az eredmények nem kerültek a videóba, de a miniszterelnök reméli, nem lesz fertőzött, vagy ha mégis, akkor nagyon csekély számban. Egyébként a tapasztalat az, hogy sokszor a fertőzés ellenére sem zárják be az érintett intézményt.

A miniszterelnököt megilletődötten fogadták a tabajdi iskolában. Orbán végül egy nádas előtt számolt be arról a tapasztalatáról, hogy minden megnyugtató, "az ország működik, teljes fegyverzetben védekezünk a vírus és a járvány ellen."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Márciusban nyílik az új budapesti luxushotel

Márciusban nyílik az új budapesti luxushotel

Mesterséges szaruhártyát kapott a 78 éves férfi, visszanyerte a látását

Mesterséges szaruhártyát kapott a 78 éves férfi, visszanyerte a látását

Messi először kapott pirosat a Barcelona nagycsapatában, akár 12 meccsre is eltilthatják

Messi először kapott pirosat a Barcelona nagycsapatában, akár 12 meccsre is eltilthatják