szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kijárási korlátozások ellenére tartottak szexpartit diplomaták és egy EP-képviselő részvételével Brüsszelben. Utóbbi állítólag megpróbált elmenekülni. Frissítés: Szájer József elismerte, hogy részt vett a pénteki bulin.

Péntek este a brüsszeli rendőrség egy 25 fős szexpartin ütött rajta egy belvárosi klubban (a belga HLN videója alapján egy melegbár épületében), a Rue des Pierres-nél. Belga sajtóhírek szerint a társaság főleg férfiakból állt, a kijárási korlátozások megszegése miatt bírságolták meg őket.

Frissítés:

A korábbi beszámolók szerint egy európai parlamenti képviselő és több diplomata is részt vett az orgián. Az EP-képviselő megpróbált elmenekülni, de elkapták, majd ezek után a mentelmi jogára hivatkozott. A Brussels Times szerint drogokat is találtak a helyszínen.

Az Európai Parlament szóvivője, Jaume Duch Guillot a 444-nek azt mondta, egyelőre nem tájékoztatta a rendőrség az esetről a parlamentet, ezért ők is csak a sajtóban megjelent információkat ismerik.

©

A belga HLN azt írja, szerkesztőségüknek megerősítették, hogy a rendezvény egy szexparti volt, amelyen részt vett az Európai Parlament egyik képviselője. A HLN konkrétan magyar képviselőről ír, aki állításuk szerint ezt követően lemondott mandátumáról. A magyar szál megjelent a VTM News tudósításában is, ahol olyan politikust említettek, aki az ő verziójuk szerint kapcsolatban áll a Fidesszel, Orbán Viktor magyar miniszterelnök “jobboldali nacionalista” pártjával.

A hvg.hu megkereste a belga rendőrséget és ügyészséget, ahol egyelőre nem erősítették meg a hírt, így azt sem, hogy magyar politikus lenne érintett az ügyben. Ugyanakkor a belga ügyészség egy órán belül ígért tájékoztatást. Ugyancsak megkerestük a Fideszt, illetve Deutsch Tamást, a Fidesz–KDNP EP-delegációvezetőjét és több EP-képviselőt, hogy kommentálják a pártot érintő belga állításokat, egyelőre azonban ők sem reagáltak.

Szájer József, a Fidesz EP-képviselője vasárnap, lelki terhekre hivatkozva jelentette be: visszaadja mandátumát. Akkor azt mondta, döntése egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot, és nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával, a vitában egyetért a magyar kormány álláspontjával, azt támogatja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kovács Bálint Kult

Vidnyánszky az Európai Parlamentnek: Az SZFE-n uralkodó anarchia már tűzoltósági szempontból is veszélyes

Meghallgatást tartott a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügyében az Európai Parlament. Vidnyánszky Attila szerint a tüntetők nem az SZFE-vel vállaltak szolidaritást, az esemény a baloldali pártok kampánynyitója volt. Az államtitkár szerint most nagyobb az egyetem autonómiája, mint eddig, Upor László lemondott rektor szerint viszont ez csak a kormányközeli kuratóriumra igaz.

Homályba burkolódzó újságírók csoportja dönt a Golden Globe-díjakról

Homályba burkolódzó újságírók csoportja dönt a Golden Globe-díjakról

Az én hetem: Parti Nagy Lajos indulatok, okok és eredők közt bolyong

Az én hetem: Parti Nagy Lajos indulatok, okok és eredők közt bolyong

Blikk: Trükkel oldják meg a helyben fogyasztás tilalmát egy kaszinóban

Blikk: Trükkel oldják meg a helyben fogyasztás tilalmát egy kaszinóban