szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A többség drogos szexorgiára tippel, és a képmutatás dühíti fel.

Reprezentatív felmérést készített az Opinio közvélemény-kutató az Euronews megbízásából arról, hogyan értelmezik a válaszolók Szájer József brüsszeli kalandját. Emlékezetes, a képviselő a lemondását követő közleményében azt ismerte el, hogy "jelen volt egy házibuliban", amivel megsértette a Belgiumban érvényes járványügyi korlátozásokat.

A válaszolók mindössze két százaléka írja le házibuliként az eseményt, több mint kétharmad a "szexorgia drogfogyasztással" választ jelölte meg. Az 55 év felettiek közül valamivel kevesebben hajlanak erre, de ott is 50 százalék feletti az arány. Az elnézőbb válaszok között a "melegbuli" és a "koronakorlátozások megszegése" is megtalálható.

A választók többsége értesült a botrányról, legnagyobb arányban a diplomások és az 50 felettiek. A 15–19 évesek, illetve a 8 általánossal rendelkezők körében 50 százaléknál valamivel magasabb azok aránya, akik nem hallottak az esetről.

65 százalék szerint a legnagyobb hiba, hogy Szájer a pártja, illetve az alkotmány által képviselt értékekkel ellentétesen cselekedett annak ellenére, hogy az alkotmány egyik szerzője. Azt, amit a közmédia terjesztett, vagyis hogy a karantén megszegése lenne a gond, csupán öt százalék hitte el.

A kutatás 1320 fő megkérdezésével készült.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ingyen lehet megnézni a Katona József Színház Nóráját

Ingyen lehet megnézni a Katona József Színház Nóráját

Álprofilokkal csalt ki tízmilliókat Facebookon egy férfi

Álprofilokkal csalt ki tízmilliókat Facebookon egy férfi

Mocsai Lajos: A rektori konferencia felülvizsgálja a bolognai rendszert

Mocsai Lajos: A rektori konferencia felülvizsgálja a bolognai rendszert