szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tizenhárom 60 évesnél fiatalabb halt meg, többségüknél a magas vérnyomást tüntették fel alapbetegségként.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Péntekre 189-en haltak meg koronavírusban Magyarországon, így az elhunytak száma 5513 főre emelkedett.

A legfiatalabb áldozat egy 37 éves férfi volt, akinél asztmát és szívritmuszavart jelöltek meg társbetegségként – derül ki a kormányzati tájékoztató oldalról.

Péntekre tizenhárom 60 év alatti beteg hunyt el koronavírusban, közülük heten küzdöttek ezzel a betegséggel is. Többüknél szerepelt a magas vérnyomás is – az egyik – alapbetegségként. Ezt tüntették fel egy 47, egy 49, egy 52, egy 56 és egy 57 éves nőnél, illetve egy 44 és egy 49 éves férfinél.

A 60 éven aluli áldozatok közül csak egy 54 éves férfi esetében nem tüntettek fel társbetegséget, ez az adat még feltöltésre vár.

A legidősebb áldozat egy 95 éves nő volt, akinek magas vérnyomása, asztmája és érszűkülete volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Biden megkapta az elnöki Twitter-fiókot, de Trumppal ellentétben ő "nulláról" kezd

Biden megkapta az elnöki Twitter-fiókot, de Trumppal ellentétben ő "nulláról" kezd

Magyarországra is elhozza a Samsung a legolcsóbb 5G-s telefonját

Magyarországra is elhozza a Samsung a legolcsóbb 5G-s telefonját

Az építőipar elkezdte utolérni magát, de 2020 már kuka

Az építőipar elkezdte utolérni magát, de 2020 már kuka