szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Néhány óra alatt elkapkodták az önkormányzat által biztosított ingyenteszteket. Ötezer mintavételi eszközről van szó.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A Fővárosi Önkormányzat szerda délután jelentette be, hogy előzetes regisztráció után ötezer budapestinek biztosít tesztlehetőséget december 19. és 23. között. Karácsony Gergely főpolgármester hat órával a bejelentés után már azt közölte: beteltek a regisztrációs helyek, vagyis mindössze egy délután alatt elkelt az ötezer antigén típusú gyorsteszt.

Egy délután alatt beteltek a helyek a Fővárosi Önkormányzat lakossági koronavírus-szűrésére December 19-23...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. december 16., szerda

Karácsony szerint a nagy érdeklődésből is látszik, hogy mekkora a lakosság igénye a mindenkire kiterjedő, országos tesztelésre, „amire a fővárosnak nincs lehetősége, a kormánynak azonban lenne”. A főpolgármester hozzátette: Budapestnek ugyan nem feladata a tesztelés, de a jelentkezők számát látva már csütörtökön dolgozni kezdnek rajta, hogy növeljék a tesztkapacitást.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hajba kaptak az olasz kormánypártok az uniós mentőpénzen

Hajba kaptak az olasz kormánypártok az uniós mentőpénzen

Utazás az 1960-as, 1970-es évek hazai „másszínházi” világában

Utazás az 1960-as, 1970-es évek hazai „másszínházi” világában

Kilépett a DK-ból az óbudai alpolgármester, mert csalódott Gyurcsány Ferencben

Kilépett a DK-ból az óbudai alpolgármester, mert csalódott Gyurcsány Ferencben