szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hétfőre rendkívüli igazgatósági ülést hívott össze mindkét társaság, de bárhogy is döntenek, szembemennek egy határozattal. Időközben a Közbeszerzési Döntőbizottság újabb 5 milliós bírságot szabott ki a BKK-ra.

Öt évvel ezelőtt hirdette meg a BKV elhíresült reklámtenderét, de még mindig nem sikerült pontot tenni az ügy végére, mert a BKV és a BKK csapdába esett – írja a Népszava. A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) eközben újabb 5 millióval fejelte meg a BKK-ra emiatt egy éve kiszabott 115 millió forintos pénzbüntetést.

Hétfőre rendkívüli igazgatósági ülést hívott össze a BKV és a BKK is – írja a lap. Azonban bárhogyan döntenek, azzal szembemennek egy határozattal. Ha nem hirdetnek új eredményt, akkor ismét megszegik a KDB határozatát, amellyel újabb bírságot kockáztatnak. Ha győztest hirdetnek, akkor a Fővárosi Közgyűlés döntésével mennek szembe. Ugyanis másfél éve a város irányítását éppen átvevő Karácsony Gergely vezetésével felállt új testület minden önkormányzati cégnek megtiltotta, hogy egy évnél hosszabb idejű reklámszerződést kössön. A 2016-os tender viszont 4+4 évre szólt.

A patthelyzet jelentős bevételkiesést okoz az egyébként is kivérzett BKV-nak. Az egyedüli érvényes ajánlatot tevő francia hátterű JCDecaux Hungary Zrt. vezette konzorcium havi 142 millió forintot, vagyis évente 1,7 milliárdot ajánlott, ami jócskán meghaladja a közlekedési cég jelenleg 500-600 millió forintra rúgó éves reklámbevételeit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kovács Gábor Gazdaság

A közétkeztetés nem kiemelkedő közérdek, bezzeg az ovis labdaprogram!

Józsefváros új polgármestere úgy ítélte, szemetet talált a padláson, és gyorsan elkezdett söprögetni. A kapkodásnak egy csúnyán elbukott közbeszerzési eljárás lett a vége, ezúttal nem segített a más esetekben csodákra képes varázsszó, a „kiemelkedő közérdek”. A tét egy 50 millió forintos bírság és a kerületi közétkeztetés. Vélemény.

Máris kitolnak a meleg örökbefogadókkal a Háttér Társaság szerint

Máris kitolnak a meleg örökbefogadókkal a Háttér Társaság szerint

800 lóerős lett a BMW X6 M divatterepjáró

800 lóerős lett a BMW X6 M divatterepjáró

„Az érdekelt, hogy a Stasi-ügynök fejében legyünk”

„Az érdekelt, hogy a Stasi-ügynök fejében legyünk”