szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Fidelitas közép-dunántúli elnöke nagyon elégedett az ígért szja-mentességgel.

 23 éves, és már dolgozik, tehát van önálló bevétele

– a Hír TV műsorában így konferálták fel Bóka Bencét, akit a 25 éven aluliak SZJA-mentességéről kérdeztek. Csakhogy, mint a műsort néző 444.hu észrevette, azt már nem tették hozzá:

Bóka egyébként a Fidelitas közép-dunántúli elnöke.

A fiatalság nevében nyilatkozó fidelitasos vezető komoly fizetésemelésnek nevezte a pénteken bejelentett intézkedést, majd – mielőtt a csokot és a babaváró hitelt kezdte volna dícsérni –, így fogalmazott:

Örülök, hogy ilyen kormányunk van, aki támogat minket, fiatalokat, ellenben a baloldallal, akikre mi soha sem számíthattunk, mi fiatalok, de szerintem az idősek sem.

Bóka Bence volt az – emlékeztet a 444.hu –, aki 2017-ben fehér festékkel tünette el Simicska Lajos Veszprém belvárosában álló hirdetőoszlopairól a milliárdos által felfestett „Orbán egy geci” feliratot. A műsorban pedig az a Velkovics Vilmos kérdezte, aki egy kiszivárgott táblázat alapján hamarosan a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára lehet.

A Fidesz egy stadion árát adja a fiatal dolgozóknak a választás előtt

Olcsó intézkedés a fiatalok szja-mentessége, mert a fiatal foglalkoztatottak kevesen vannak, csak 280 ezren, és ők keresnek a legrosszabbul. Az országgyűlési választások kampányában viszont jól eladható intézkedés. Ha a mentesség sávos lesz, ahogy ígérik, akkor a Fidesz lényegében kukába hajítja az egykulcsos szja ideáját.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Érdemes lesz vigyázni Orbán ajándékával a 25 éven aluliaknak

Teljes jövedelemadó-mentességet ígért legkésőbb 2022-től a 25 év alatti munkavállalóknak Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában. A bejelentett intézkedés jelentős hatással lehet az érintettek hitelfelvevő képességére, ugyanakkor a Bank360 elemzése szerint érdemes lesz résen lenni, amikor a fiatalok hitelfelvételről döntenek. Elképzelhető ugyanis, hogy a 25. életév betöltésekor csökkenő fizetésből kell majd kigazdálkodni a törlesztőrészleteket.

Hajléktalanokat verő rendőröket vettek őrizetbe

Hajléktalanokat verő rendőröket vettek őrizetbe

Minden ötödik gyerek szorong és boldogtalan a vírushelyzetben

Minden ötödik gyerek szorong és boldogtalan a vírushelyzetben

Kivágnak több tucat fát a Balaton partján Keszthelyen

Kivágnak több tucat fát a Balaton partján Keszthelyen