A PTE rektora 15 perc alatt két ellentmondó információt kapott a modellváltásról

A PTE rektora 15 perc alatt két ellentmondó információt kapott a modellváltásról

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A csütörtöki szenátusi ülésen inkább napirendre sem vették az alapítványi fenntartásra váltás ügyét, ugyanis egész mást mondott Gulyás Gergely, mint amit Kásler Miklós tanácsadója.

Csütörtökön tárgyalta volna a Pécsi Tudományegyetem Szenátusa az egyetemi modellváltás kérdését (az idáig vezető útról itt írtunk bővebben), azonban Miseta Attila rektor az ülés elején közölte, ezt leveszik a napirendről, mert egymásnak ellentmondó információkat kaptak több részletről.

Példaként hozta fel Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki kormányinfón elhangzott mondatát, ami szerint a szegedi, a debreceni és a pécsi intézményekhez tartozó klinikai központok az esetleges alapítványi váltás után is az egyetemek részei maradnának, amire ő felhívta Kásler József EMMI-miniszter tanácsadóját, Kollár Lajost, aki azt állította, hogy nálunk ilyen nem hangzott el. (A hvg.hu birtokába került ITM-es előterjesztésben az szerepel, hogy modellváltás esetén a klinikák az alapítvány alá kerülnek, tehát maradnak az egyetemnél.)

“Azt hiszem, akkora a bizonytalanság, hogy bölcsen tesszük, ha inkább várunk, ameddig a helyzet letisztul, mert ez egy kardinális pontja annak, hogyan határozunk. Én magam is zavarban vagyok, ha 15 percen belül két egymásnak ellentmondó információt kapok látszólag autentikus helyekről” – mondta az ülésen Miseta, hozzátéve, más bizonytalansági pontok is vannak.

Arról is beszélt, hogy a bizonytalanságok ellenére a tárgyalást gőzerővel folytatják, a szenátus január 28–29-én dönthet. Miseta egyébként korábban azt mondta, őt meglepte a modellváltás lehetősége.

Hozzászólások