szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kórházban 3815 embert ápolnak a Covid–19 miatt.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Keddre 459 ember szervezetében mutatták ki az új koronavírust (SARS-CoV-2) Magyarországon, így 360 877-re emelkedett azoknak a száma, akiket a járvány kezdete óta fertőzöttként regisztráltak. A napi esetszám ennél legutóbb szeptember 8-án volt alacsonyabb, 411.

A járvány áldozatainak száma 89-cel nőtt, így a hivatalos adatok szerint összesen 12 113 ember vesztette életét a koronavírus okozta betegség, a Covid–19 szövődményei miatt.

Gyógyultnak az elmúlt napon 1589 embert nyilvánítottak, így már 244 681-en vannak. Az ismert aktív fertőzöttek száma 1219-cel, 104 083-ra csökkent. Legutóbb ennél kevesebben november 13-án voltak (102 607).

A hétfői állapot szerint kórházban 3815 koronavírusos beteget ápoltak, eggyel többet, mint egy nappal korábban. Gépi lélegeztetésre közülük 263-an szorultak. A számuk legutóbb 247 volt.

Az elmúlt napon mindössze 5531 koronavírustesztet végeztek el – a járvány kezdete óta összesen 3 067 663-at –, amelyeknek 8,29 százaléka lett pozitív. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint akkor tesztel egy ország eleget – és lehet valós képe a járvány terjedéséről –, ha a pozitív eredményt hozó vizsgálatok száma 5 százalék alatt van.

Védőoltást eddig 149 676 ember kapott, az elmúlt napon 2981. A beoltottak közül 12 639-en vannak olyanok, akiknek már a második dózist is beadták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két hónapra a bérek száz százalékára emelik a táppénzt Csehországban

Két hónapra a bérek száz százalékára emelik a táppénzt Csehországban

Szexbotrányba keveredett Zimbabwe alelnöke

Szexbotrányba keveredett Zimbabwe alelnöke

Műholdról vigyáznának az amazóniai erdőre a brazilok

Műholdról vigyáznának az amazóniai erdőre a brazilok