szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Fóliatekercsekbe rejtették a drogot, de már Szlovéniában elbukták az áru nagy részét, Budapesten pedig már várta a szállítmányt a TEK.

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség az ellen a két férfi ellen – az egyikükkel szemben távollétében –, akik 730 kiló heroint akartak Magyarországra csempészni.

A vádirat szerint az egyik csempész, egy kábítószer miatt többszörösen büntetett, magyar–török kettős állampolgár férfi 2019. áprilisi szabadulása után azonnal "munkához látott". Összeismerkedett egy szintén kábítószerrel foglalkozó 49 éves magyar férfival, aki vállalta, hogy a cége nevében Törökországból Szlovénián keresztül Magyarországra fog heroint csempészni. A két férfi vett egy fóliatekercselő gépet és bérelt egy raktárat, a drogot pedig külföldön a fóliatekercsekben rejtették el.

A magyar férfi 2019. novemberében 730 kilogramm heroint tartalmazó fóliatekercs szállítmányt rendelt meg, a kábítószert azonban a szlovén hatóságok felfedezték, az áruból 661 kilót lefoglaltak, majd a szállítmányt továbbengedték.

Az áru maradék része Budapestre, egy X. kerületi raktárba érkezett meg, azonban már nem kerülhetett forgalomba, mert a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség bevetési rendőrei rajtaütöttek a 49 éves férfin, illetve a kábítószert lefoglalták.

Az ügyészség a távollevő vádlottal szemben életfogytig, társával szemben határozott ideig tartó fegyházbüntetésre ítélést indítványoz. A 49 éves férfi letartóztatásban van.

730 kiló - ez volt az utóbbi évtizedek legnagyobb heroinfogása Magyarországon

Több mint egy tonna, 1075 kilogramm, drogcsempészek által Európába szánt heroint foglaltak le az iráni hatóságok - tudatta vasárnap az iszlám köztársaság hírszerzési minisztériuma.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyórás idősávot ajánlanak az időseknek a vásárlásra Székesfehérváron

Egyórás idősávot ajánlanak az időseknek a vásárlásra Székesfehérváron

Változhat az oltási terv, márciusban beolthatják a bírósági és ügyészségi dolgozókat

Változhat az oltási terv, márciusban beolthatják a bírósági és ügyészségi dolgozókat

Kiválasztották a Hableány-emlékmű építőjét

Kiválasztották a Hableány-emlékmű építőjét