szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A pénteki szenátusi ülésen zavaros volt a szavazás, többek számára nem volt világos, pontosan miről döntenek éppen.

Beadványt nyújtott be Szajbély Mihály volt bölcsészkari dékán annak érdekében, hogy a Szegedi Tudományegyetem szenátusa megismételje a modellváltásról szóló szavazást.

A pénteki rendkívüli ülésen különösen zajlott a szavazás, Rovó László rektor kétszer is elindította azt, többek számára nem is volt egészen világos, pontosan miről szavaznak. A helyzetet bonyolította, hogy a résztvevők többsége online vett részt az ülésen, illetve, hogy végül egy módosított határozati javaslatról kellett dönteniük, amelyet volt, aki csak aznap kapott kézhez.

Az ülésre Szajbély Mihály is beadott egy módosító javaslatot, ám mikor azt elemzték, nem kapott szót. Szajbély Mihály január közepi felszólalása is emlékezetes maradt: ő kért garanciákat a szenátusi ülésen arra, hogy a kurátorok megválasztásában döntő szava legyen a szenátusnak, az intézmény függetlenségét pedig az alapító okiratban védjék meg.

A volt dékán akkor azzal érvelt, a versenyképes és rugalmas működést nem feltétlenül az alapítványi működéssel lehetne elérni, amennyiben a költségvetési intézmények államháztartási túlszabályozottsága köti gúzsba az egyetemeket, akkor a szabályokon kellene változtatni.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez történt: A Pfizer első embere elmondta, hogy egy harmadik oltásra is szükség lehet

Ez történt: A Pfizer első embere elmondta, hogy egy harmadik oltásra is szükség lehet

Először állítanak kancellárjelöltet a német Zöldek

Először állítanak kancellárjelöltet a német Zöldek

Nyílt Facebook-csoport alakult, tagjaik a “lepattanó” vakcinákra vadásznak

Nyílt Facebook-csoport alakult, tagjaik a “lepattanó” vakcinákra vadásznak