szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Amíg ő a polgármester, addig önkormányzati ingatlant csak pályázati úton lehet bérbe adni.

Interjút adott az Indexnek Niedermüller Péter, akit többek között a Damjanich utcai ingatlan sorsáról is megkérdeztek.

Mint ismert, az ingatlan bérleti jogát nemrég a Freeszfe Egyesület nyerte el nyílt pályázat útján, ám aznap, amikor birtokba vették az épületet, a Molnár Antal Zeneiskola megdöbbenésének adott hangot, ugyanis úgy tudták, az ingatlant nekik újították fel - erről ide kattintva olvashatnak bővebben.

A Freeszfe Egyesület rövid időn belül lemondott az épületről (először úgy volt, hogy a szemeszter végéig maradnak, de nemrég közölték, be sem költöznek, az önkormányzat pedig elengedte az előleget), a Molnár Antal Zeneiskola pedig háláját fejezte ki. Közleményükben azt írták,

őszintén remélik, hogy az egyesület döntése nem volt hiábavaló, és 2021 nyarán birtokba vehetik az épületet

Erzsébetváros polgármestere most az interjúban megerősítette azt a korábbi állítását, amely szerint az előző pályázaton csak a Freeszfe indult el. "A Damjanich utca 4. hasznosítására a kerület vagyonkezelője írta ki a pályázatot. Erre az ingatlanra csak ők pályáztak. Az persze lehet, hogy más kerületben is beadták a pályázatukat, de ehhez nincs közöm, sem tudomásom róla. Bár a sajtóban az jelent meg, hogy a szemeszter végéig maradnak, én úgy értesültem, hogy közös megegyezéssel már fel is mondták a szerződést, és már most a héten elmennek" - mondta.

Arra a kérdésre azonban, hogy ha ilyen gyorsan megürül az épület, beköltözhet-e a zeneiskola, úgy válaszolt:

amíg én vagyok itt a polgármester, addig önkormányzati ingatlant csak pályázati úton lehet bérbe adni. Az előző pályázaton és természetesen a mostanin is indulhat a zeneiskola fenntartója, a Klebelsberg Központ.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vasarely emblémája inspirálta a Renault új logóját

Vasarely emblémája inspirálta a Renault új logóját

Luxuslakásokat és új boltot épített az OTP és a Lidl, 13 évvel a hely megvásárlása után jöhet a nyitás

Luxuslakásokat és új boltot épített az OTP és a Lidl, 13 évvel a hely megvásárlása után jöhet a nyitás

Hitlert vélték felfedezni az Amazon új logójában

Hitlert vélték felfedezni az Amazon új logójában