szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az elítélt nő magát a tisztiorvosi szolgálat munkatársának kiadva próbálta rávenni egy péküzem tulajdonosát, hogy száz állítólagos vakcináért és egy fertőtlenítésért cserébe fizessen ki 5 millió forintot.

Egy év börtönre ítélte a Siófoki Járásbíróság első fokon azt a nőt, aki koronavírus elleni vakcinákkal és telephely-fertőtlenítéssel 5 millió forintot akart kicsalni egy siófoki vállalkozótól – tájékoztatott a Kaposvári Törvényszék sajtóosztálya. Az ítélet nem jogerős.

A 36 éves vádlott még a járvány első hullámának idején, márciusban hívta fel a cégvezetőt. Magát a tisztiorvosi szolgálat munkatársának kiadva közölte vele, hogy oltóanyagot, valamint telephelye helyiségeinek fertőtlenítését kell megrendelnie, különben "bezárják" a vállalkozását. A vakcinák és a munka ellenértékét 5 millió forintban határozta meg.

A vállalkozó azonban már a telefonhívás közben rájött, hogy be akarják csapni. Amikor a nő a döntése felől érdeklődött, megnyugtatta, hogy indul a bankba átutalni a pénzt – valójában azonban a rendőrségre ment, feljelentést tenni. A telefonhívást rögzítette, a rendőrök pedig a felvétel és a híváslista alapján azonosították, majd a lakhelyén elfogták a nőt.

A bíróság a nőt csalás bűntettének kísérletében találta bűnösnek. A határozat ellen az ügyész fellebbezett, a vádlott és védője három napot tartott fenn nyilatkozata megtételére, így az ügy a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.

A rendőrség az esetről korábban azt közölte, hogy a sértett egy péküzem tulajdonosa, és a vádlott 100 vakcinát ígért neki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Már tesztelik a GSK–Sanofi-vakcinát is

A két cég megcsúszott a fejlesztéssel, mert az első klinikai vizsgálatok során az oltóanyag nem alakított ki megfelelő immunválaszt az idős emberek szervezetében.

Újabb hétig marad biztosan néma a Klubrádió, a Médiatanács nem vette napirendre az ügyet

Újabb hétig marad biztosan néma a Klubrádió, a Médiatanács nem vette napirendre az ügyet

Novák: Függetlenként folytatják a munkát a Fidesz EP-képviselői

Novák: Függetlenként folytatják a munkát a Fidesz EP-képviselői

Szabadlábra helyezték a Barcelona volt elnökét

Szabadlábra helyezték a Barcelona volt elnökét