szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Csaknem 91 millió forintot kap „Idősügyi Infokommunikációs Programra” az V. kerület, a XII. kerület 225 milliót „önkormányzati fejlesztések kiegészítő munkáinak támogatására”.

A települési önkormányzatok támogatása érdekében a kormány elrendeli 1 292 046 000 forint egyszeri átcsoportosítását – vette észre a szombat éjjel megjelent Magyar Közlönyben a Népszava. A helyi fejlesztési és működési feladatok támogatásáról szóló kormányhatározat 12 település megsegítéséről szól.

A támogatások általában egyértelmű célhoz kötöttek, így például Cserkút szennyvízelvezetési feladataira 173 millió, Szokolya bölcsőde- és óvodafejlesztése 143,7 millió forintos támogatást kap.

Kilóg a sorból ugyanakkor két kormánypárti vezetésű budapesti kerület, a Belváros-Lipótváros és a Hegyvidék. Az V. kerületi önkormányzat csaknem 91 millió forintot kap „Idősügyi Infokommunikációs Program” folytatására. Ennél is homályosabb a szintén kormánypárti irányítású és többségű XII. kerületnek juttatott 225 millió forint célja, mert a szöveg úgy szól: „önkormányzati fejlesztések kiegészítő munkáinak támogatása”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Balla Györgyi hvg360

Megmentik-e az önként adózó lokálpatrióták a városokat?

Sok cég segítene városának teljes iparűzési adója befizetésével. A pénzt azonban nem is olyan egyszerű odaadni, miközben a kormány döntése az adó felezéséről nem véletlen: így lehet önkormányzati pénzből állami.

Most még Brüsszelre hagyja a Facebook megrendszabályozását a magyar kormány

Most még Brüsszelre hagyja a Facebook megrendszabályozását a magyar kormány

Itt a biztonságos mobilozás jövője: a SIM-kártya beleolvadt a telefonunkba

Itt a biztonságos mobilozás jövője: a SIM-kártya beleolvadt a telefonunkba

Ellenálló szervezet a „téli álom” után – így hozza formába immunrendszerét

Ellenálló szervezet a „téli álom” után – így hozza formába immunrendszerét