szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hiába szeretnék elérni a pedagógusok, hogy szerepeljenek az oltási tervben, egyelőre csak töredéküknek jutott vakcina.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A pedagógusok 38 százaléka regisztrált a koronavírus elleni védőoltásra, közülük 6 ezren kaptak eddig védőoltást – tudta meg az ATV Híradó az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi). A Híradó azután fordult a szaktárcához, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szembe szegezte saját adatait azzal, amit a köznevelésért felelős államtitkár, Maruzsa Zoltán a tanárok oltási hajlandóságáról mondott.

Maruzsa szerint a pedagógusok 26 százaléka, míg a PDSZ felmérésén 84 százalék oltatná be magát. Mint kiderült, a különbség abból adódik, hogy az Emmi csak azokat számolja, akik regisztráltak a kormány vakcinaregisztrációs oldalán.

Maruzsa Zoltán egy hónappal ezelőtt azt is elárulta, hogy a köznevelésben 195 ezer pedagógus dolgozik. Vagyis hiába szeretnék elérni a pedagógusok, hogy szerepeljenek az oltási tervben, egyelőre csak töredéküknek jutott vakcina.

Kásler megköszönte a tanároknak, hogy "az év minden napján a krisztusi parancsoktól vezérelve" teljesítik küldetésüket

Piszkos anyagiakról nem esik szó, Krisztusról viszont bőségesen a miniszter pedagógusokhoz írt levelében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A lakosság harmada bízik az idei nyaralásban

A lakosság harmada bízik az idei nyaralásban

A Hold talajából állít elő oxigént egy izraeli cég

A Hold talajából állít elő oxigént egy izraeli cég

Medián: A fideszesek többsége is adott volna bértámogatást

Medián: A fideszesek többsége is adott volna bértámogatást