Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága a koncessziós szerződésekkel kapcsolatos feladatokat is ellátja majd.

Látszólag össze nem tartozó tevékenységeket bíznak egy új hivatalra, amelynek létrehozásáról e héten tárgyal az országgyűlés.

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága foglalkozik október 1-étől a dohánytermék-kiskereskedelem engedélyezésével, a kis- és nagykereskedelem hatósági ellenőrzésével és szabályozásával a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. jogutódjaként, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar feletti felügyelet gyakorlásával és szabályozásával, ami most az igazságügyi miniszter dolga, a szerencsejáték-szervezés engedélyezésével, hatósági felügyeletével és szabályozásával a Szerencsejáték Felügyelet jogutódjaként, amely eddig a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter hatáskörébe tartozott, illetve a felszámolói névjegyzék vezetésével, a felszámolók egyes tevékenységeinek hatósági felügyeletével, ami most a Miniszterelnöki Kormányirodához tartozik.

A hatóság továbbá ellátja az állam nevében lefolytatandó, koncessziós szerződés megkötésére irányuló eljárásokkal kapcsolatos egyes feladatokat.

Ennek keretében Koncessziós Tanácsot működtet „az egységes állami joggyakorlat kialakítása, a közérdek érvényesítése érdekében”.

Az új hatóság önálló szabályozó szerv lesz, amelynek elnöke – a médiahatóság és a közműhivatal vezetőjéhez hasonlóan – rendeleteket adhat ki. Az elnököt a miniszterelnök nevezi majd ki 9 évre. Fizetése havi 4,5 millió forint, négy helyetteséé fejenként 4 millió.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mégis korhatár nélkül alkalmazzák az AstraZeneca oltóanyagát Szlovéniában

Mégis korhatár nélkül alkalmazzák az AstraZeneca oltóanyagát Szlovéniában

Ötven nappal hosszabb a nyár, mint a hetvenes években

Ötven nappal hosszabb a nyár, mint a hetvenes években

Most még Brüsszelre hagyja a Facebook megrendszabályozását a magyar kormány

Most még Brüsszelre hagyja a Facebook megrendszabályozását a magyar kormány