szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága április 18-án, a Műemléki Világnapon díjazta a legkiemelkedőbb helyreállításokat.

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága ICOMOS Díjjal ismerte el:

A bajnai Sándor-Metternich-kastély (képünkön) gondos helyreállítását szakszerűségéért és alaposságáért, és az épülethez illő közösségi hasznosításáért.

A máriapócsi Szeplőtlen Szűz Mária római katolikus templom felújítását a templom műemléki értékeivel összhangban lévő beavatkozás gondosságáért.

A sümegi Ramassetter-ház helyi szakemberek, vállalkozók és döntéshozók példás összefogásával létrejött kiemelkedő helyreállítását, a méltóképpen restaurált épület átgondolt, sokrétű hasznosításáért.

A szögligeti Szádvár romjainak konzerválását és bemutatását, mely megőrzi a rom és természet érzékeny egyensúlyát, összhangban a rom történeti és turisztikai jelentőségével.

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága Példaadó Műemlékgondozásért Díjjal ismerte el Déri Péter plébánost több évtizedes, kitartó, szakszerű műemlékvédő tevékenységéért, és a Nemzeti Örökség Intézetét a Salgótarjáni utcai zsidó temető gondozásáért, a páratlan értékű síremlékek karbantartásáért és helyreállításáért.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!