szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője járt utána, mégis mennyit költ az állam az alkotásokra.

240 millió forintból készülnek szobrok a milliárdokból megvalósuló vadászati világkiállításra – erről Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője írt a Facebookon.

Az ellenzéki politikus szerint az összeg tartalmazza azt a műalkotást is, ami egy szarvasagancsok sokaságából összeálló kaput ábrázol. Az alkotást Szőke Gábor Miklós készíti, az erről szóló hírek március végén jelentek meg. Kocsis-Cake ezután fordult Semjén Zsolt miniszterelnök-helyetteshez, hogy megérdeklődje: a kormány mégis mennyiből tervezi megvalósítani a kaput.

"Nagyon szellemesen az „Egyik szemünk sír, a másik nevet.” szólással kezdi válaszát, melyben leírja, örül az érdeklődésnek (egy egyre dráguló, legalább 67 milliárdos kiállítás esetén az érdeklődés a minimum), másfelől szomorú az álhírterjesztés miatt. Mindenesetre az esemény honlapján mindenki utánajárhat, hogy több mint 240.000.000 forintért rendelnek különböző szobrokat – természetesen valamennyi adófizető pénzéből. Kíváncsi vagyok, hogy államtitkár úr nem szomorú-e, hogy az egészségügyi és gazdasági válság alatt agancsszobrokra megy adóforintok százmilliója valódi bértámogatás helyett” – írt a Facebookon a Párbeszéd politikusa.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tóta W. Árpád hvg360

Tóta W.: Hogyan vadásszunk Semjén Zsoltra?

Miért verhet el a mániájára egy zacskó semmi 55 milliárdot, amikor éhezők szájából veszik el a kenyeret? Milyen felelősséget visel, ha mégis veszteséges a puskaexpó? Feladata-e az ellenzéknek előkészíteni a perét? Mekkora ketrecben tartsuk, amikor ennek vége?

MTI/hvg.hu Gazdaság

Semjén Zsolt mondott pár indokot a tízmilliárdos vadászati kiállításra

A vadászati világkiállítás nem drága, mert lesz más kiállítás is a helyszínén, ráadásul az 1971-es kiállítás Semjén Zsoltnak nagy élmény volt. Az egyházak támogatása ötszörösére nőtt. A KDNP elnöke szerint a magánéletében mindenki azt csinál, amit akar, de ebből nem formálhat politikát.