szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A miniszterelnök a Facebookon jelentette be, hogy elértük a számot, ami azzal jár, hogy szombattól nyitnak a teraszok és este 11-kor kezdődik a kijárási tilalom.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Már 3,5 millió embert beoltottak a koronavírus elleni vakcinával Magyarországon – közölte Orbán Viktor.

Három és félmillió honfitársunk beoltva. Újraindítjuk Magyarországot!"

– írta a miniszterelnök a Facebook-oldalán, és egy videót is közzétett.

Eszerint nyitnak a teraszok, újraindulnak a szolgáltatások, hosszabb nyitvatartás, biztonságos vásárlás következik, és "fokozottan újraindítjuk az iskolákat".

A kormány már korábban közölte, hogy 3,5 millió beoltotthoz köti a teraszok kinyitását, csütörtökön pedig Gulyás Gergely miniszter azt jelentette be, a kijárási tilalom este 11-től él szombattól.

Arról, hogy 4 millió beoltott után milyen szabályok jönnek illetve milyen jogosítványokat ad a védettségi igazolvány, a szokásos péntek reggeli interjújában beszélt a miniszterelnök: látogathatók lesznek a színházak, tánc és zeneművészeti események, a mozik, fitnesstermek, uszodák, jégpályák, állatkert, kalandpark, vidámpark, játszóház, sportpályák, és ezen túl kinyithatnak a szállodák (ide is a védettségi igazolvánnyal lehet menni), az éttermek belső terei is, szintén a védettek számára.

Hatalmas terasszá alakulhat Budapest belvárosa 3,5 millió beoltott után

A vendéglátóhelyek megsegítése miatt a belváros parkolóinak egy részét is terasszá alakíthatják azok a helyiségek 3,5 millió beoltott után, amelyek eddig csak beltéri kiszolgálással foglalkoztak. A bökkenő, hogy az ötletet épp az egyik leginkább érintett Erzsébetváros polgármestere nem támogatja. Az inkább bulizásra szakosodott, de terasszal rendelkező helyek egy része inkább ki sem nyit még akkor sem, ha lehet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!