szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A dílernek és vásárlójának esélye sem volt a menekülésre.

A rendőrség ellentmondást nem tűrően akasztott meg egy kábítószerügyletet Gödöllőn. A hatóság honlapja szerint szerda délután egy ottani bútoráruház mögötti parkolóban, egy kocsiban zajló üzletkötés közben csaptak le egy 29 éves isaszegi nőre és egy 49 éves helybeli férfira. K. Bettinát és K. Józsefet elfogták, és lefoglalták az autóban lévő, 250 ezer forintért gazdát cserélt 114 gramm drogot, valamint a pénzt.

A kutatást a nő isaszegi lakásán folytatták, ahol 601 gramm növényi törmeléket, digitális mérleget, dohányőrlőt, nagyméretű tasakokat, 2,4 millió forintot és 25 920 eurót találtak.

A drogot grammonként 2600–2800 forintért árusító férfi otthonában 250 gramm növényi törmeléket, valamint három spanglit foglaltak le.

Egy másik rendőrcsapat eközben Szadára autózott, ahol egy 49 éves férfi lakását fésülték át, ahonnan 404 ezer forint mellett 115,94 gramm marihuána került elő. A magát fogyasztónak valló férfi elmondása szerint tavaly nyár óta terjesztette is a kábítószert.

K. Bettina és K. József megtagadta a vallomástételt, a gyanúsítás ellen is panaszt tettek. A szakértői vizsgálat szerint a lefoglalt anyagok kábítószernek minősülnek, delta-9-THC hatóanyagot tartalmaznak. Ez a kannabisz hatóanyaga.

A rendőrség a nőt és a két férfit kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt őrizetbe vette, és kezdeményezte a letartóztatásukat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!