szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A két férfi kárt tett egy utasváróban és egy rendezvényhajóban is.

Az ügyészség vádat emelt egy 21 éves büntetett és egy 20 éves büntetlen előéletű békéscsabai férfi ellen, akik több mint 4 millió forintos kárt okoztak Békéscsabán – tájékoztatott a vádhatóság.

Azt írták, hogy a két férfi február 16-17-én, az esti órákban csúzlikkal és üveggolyókkal összesen 12 buszmegállót rongált meg a városban, így hárommillió forintot meghaladó kárt okoztak az önkormányzatnak. Emellett megrongáltak egy utasvárót és egy üvegfalat csaknem 560 ezer, egy rendezvényhajót 600 ezer, továbbá egy házat 56 ezer forint értékben.

Az ügyészség arra tett javaslatot, hogy a férfiakat tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtönbüntetésre ítéljék, rendeljék el pártfogó felügyeletüket, és írják elő számukra, hogy civil szervezetnél vagy egyháznál közhasznú munkát végezzenek, és meg kell téríteniük az okozott kárt is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!