szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nő a bíróság előtt azt vallotta, Kósa Lajos többször is járt vele Svájcban. A fideszes politikus azt állítja, sosem utazott vele sehová.

Több svájci hotelszámlát is lefoglaltak a rendőrök a csengeri örökösnő lakásán a házkutatás során – írja a Blikk a birtokába került rendőrségi iratok alapján. A lap emlékeztetett: P. Mária, aki azt állította, hogy 1300 milliárd forint örököse, a múlt heti bírósági tárgyalásán azt vallotta, hogy Kósa Lajos fideszes politikus aktívan részt vett a hagyatéki eljárás meggyorsításában, többször jártak Svájcban is, ahol magánbanki vezetőkkel, ügyvédekkel találkoztak. Ilyenkor ő fizetett a szállásért.

A lap szerint a Nemzeti Nyomozó Irodának a bűnjelként lefoglalt iratokat tartalmazó dokumentumában két hotelszámlát említenek meg, az egyiket 2563 (850 ezer forint), a másikat közel 4425 (1,5 millió forint) svájci frankról állították ki.

Jelenetek egy vallomásból: Svájci bankokba is elment Kósa Lajos az "örökösnővel"

Négyszer is találkozott Svájcban Kósa Lajos azzal a csengeri örökösnővel, akiről azt hitte, hogy mesés örökség birtokosa.

P. Máriát az ügyészség húszrendbeli csalással, összesen 780 millió forint kár okozásával vádolja, és azt állítja, hogy Kósa maga ajánlotta fel neki a segítségét, amikor tudomást szerzett arról, hogy a nő mesés örökség várományosa.

Kósa P. Mária meghallgatása után a múlt héten azt nyilatkozta az ATV-nek, hogy azok az állítások, amelyeket a nő rá vonatkozóan tett a bíróság előtt, nem felelnek meg a valóságnak. „Soha nem utaztam együtt sehova a vádlottal, aki soha nem fedezte semmiféle költségemet” – közölte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dezső András hvg360

"Kósa Lajos azt mondta, nyugodtan írjam alá, nem lesz bajom belőle"

A „csengeri örökösnő” állítása szerint a számlájára befolyó pénz egy része valójában nem is az övé, hanem Kósáé volt, csak a számláját adta volna „kölcsön”. Az ügyészség sem Kósa Lajost, sem a vele és az asszonnyal Zürichben tárgyaló svájci bankárokat nem szeretné bíróság elé citálni.