szerző:
Ballai Vince - Ká Zoltán
Tetszett a cikk?

Az érettségi évének stressze a szokásos volt, de a feloldást jelentő események hiányoztak. Elszoktak a személyes számonkéréstől, ezért volt, aki emiatt is izgult a magyarérettségi előtt a budapesti Radnóti Miklós Gimnázium végzősei közül. Kijőve már oldottabb hangulatban értékelték a távoktatásos felkészülés kihívásait, és persze a feladatok nehézségét. Videóriport.

Hétfőn a magyar írásbelikkel kezdődött a 2021-es érettségi. A járványhelyzet miatt a utóbbi másfél tanévet jórészt távoktatásban töltő 111 ezer diák tavalyhoz hasonlóan fokozott biztonsági intézkedések közepette vizsgázott, és ugyanazt a könnyítést kapták: nem kell szóbelizniük.

A Radnóti Miklós Gimnázium előtt beszélgettünk diákokkal arról, milyen volt számukra az elmúlt pár hónap, hogyan tudtak szinte csak távoktatásban felkészülni a vizsgára. Volt, akit az aggasztott, hogy már elszokott a személyes számonkéréstől, másnak a folyamatos internet előtt ülés jelentette csábítást volt nehéz kezelnie a távoktatás alatt. Beszéltünk olyannal is, aki könnyebben vette a távoktatást, mert otthon jobban tudott koncentrálni, másnak viszont hiányzott, hogy az órákon ragadjon rá a tudás, ezért magát volt kénytelen tanítani. Azért többnyire magabiztosan vágtak bele a magyarérettségibe, igaz a többség inkább a történelemtől tart.

Arról, hogy mi volt a feladat a hétfői magyarérettségin – amit egy tanár az utóbbi évek legszebb feladatsorának nevezett –, és ennek milyen lehetséges megoldásai voltak, itt találja. Az érettségivel kapcsolatos legfrissebb információkat a hvg.hu oktatási szakportálján, az Eduline-on olvashatja el:

Az eduline.hu Érettségi-felvételi rovata

Az eduline.hu Érettségi-felvételi rovata, a legfrissebb hírekkel, eseményekkel, elemzésekkel, háttéranyagokkal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!