szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nő történetét testvére osztotta meg azután, hogy szerdán egy kísértetiesen hasonló történet látott napvilágot egy koronavírus miatt nem kezelt, majd elhunyt veresegyházi nőről.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Tavaly októberben agydaganatot fedeztek fel Halasi Hajnalkánál, ezután sugárterápiára küldték. A kezelések miatt elzáródott az epevezetéke, és műteni kellett, ehhez viszont két negatív PCR-teszt kellett. A mezőfalvi nőt megműtötték és pár nap múlva hazaengedték, mondván hogy mindent megtettek érte, és egyébként sincs hely a covid miatt – a nő történetét testvére, Halasi Judit mesélte el az RTL Klubnak.

Azt mondta, húga a műtét után egy darabig jobban érezte magát, majd ismét rosszabbul lett, többször is be kellett vinni a sürgősségi osztályra, ahonnan mindig elküldték, szintén a koronavírusra hivatkozva. Testvére a csatornának azt mondta, hogy január óta legalább 10-szer küldték el a nőt, bárhova fordultak, folyamatos elutasítást kaptak.

A kemoterápiát nem tudták folytatni, mert a vizsgálatokat nem végezték el, az osztályra való befektetést elutasították, mert koronavírusos betegeket ápolnak. A nő március 7-én halt meg, otthonában.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön azt közölte, hogy minden rákos beteg megkapta a szükséges kórházi ellátást.

A gyászoló testvér azután döntött úgy, hogy nyilvánosságra hozza történetüket, hogy tegnap szintén az RTL Klub bemutatta egy veresegyházi férfi történetét, aki feleségét veszítette el hasonló körülmények között.

A csatorna arról számolt be szerdán, hogy a 43 éves rákos veresegyházi nőt hatszor vitte mentő a kórházba az utolsó hónapokban, de mindig hazaküldtek. Az indoklás szintén mindig az volt, hogy nincs hely a kórházban a covidos betegek miatt. A nő januárban az otthonában halt meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!